USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GEÇÇEK! AMA KİMİNLE?

20-02-2022

Tarkan’ın son şarkısında geççek demesi ile bu iktidardan sıkılan, bıkan ve rahatsız olan, hele birde özellikle beceriksiz, muhalefetin siyasi partilerinin buna balıklama atlamaları yok mu beni işte onlar çileden çıkardı!

Sanatçılar kadar cesur olamayan, halk kadar açık sözlü olamayan bu beceriksiz siyasiler, köşede bekliyorlar, birileri bir cesaret gösterse, bir sanatçı bir gazeteci, bir yorumcu, bir işçi, bir çiftçi, bir emekçi bir eylem yapsa, onlarda hemen durumdan vazife çıkararak, ihaleye konsa!

Bu siyasi muhalefetle bu beceriksizlikle bu korkaklıkla, maalesef geçmeyecek!

Her ne kadar Tarkan Geççek dese de, iktidar geçirecek şarkısı için bir şarkıcı aramaya gerek bile duymuyor!

O hep geçirmeye devam ediyor!

Fiyatlarda, etiketlere geçiriyor, ihalelerde hazineye geçiriyor, personel alımında kurumlara geçiriyor, ücretlerde ise zavallı çalışanlara düşük gelirli ama yüksek ücret geçiriyor! Yani alım gücü düşük yüksek ücret!

Yılbaşında asgari ücrette yüzde elli oranında zam yapmasına rağmen, faturalarda geçirdiği yüksek fiyatlarla ücretliye tam bir şok geçirtti!

Bu şekilde geçmez, ne kadar Geççek desekte, bakın ilimiz de her taraf geçiriliyor, ama hiç muhalefetin sesi çıkıyor mu?

Belediye de her köşe başında bir partiliyi bir iktidar yanlısını geçirmişler, buna kimsenin sesi çıkıyor mu?

Yapılan ihalelerde, bütçeye geçiriliyor! Muhalefetin sesi çıkıyor mu?

Kimsenin tepki gösterip bu kadar olumsuzluk, bu kadar adaletsizliğin, bu kadar hukuksuzluğun peşine düşmeyen ve sesini çıkarmayan muhalefet parti liderleri, hep başkalarından tepki bekliyorlar, biz gazeteciler yazalım, biz hesabı verelim, biz cezalandırılalım, bizim gibilerine sahip çıkan yok!

Cesur sanatçı arıyorlar ama bunlara karşı iktidar harekete geçip hukuksuz yargıyı çalıştırırken, yine onları yalnız ve sahipsiz bırakan bu muhalefet parti liderleri!

Bu şekilde hiç bir şey değişmez, halka öncülük edecek olan siyasilerdir, iktidardan rahatsız olacak ve onu değiştirme iradesi gösterecek olanlar onlardır!

Hepimiz, halk, gazeteciler, sanatçılar, emekçiler ve gençler, artık yeter düş yakamızdan dese de bunu gerçekleştirecek olan, siyasi partilerdir!

Bu muhalefet tıpkı iktidarın güven krizi gibi, onlara da bu halk güvenmiyor, ama buna rağmen çığlık atmaya ve rahatsızlığını, nefes alamadığını her fırsatta dile getiriyor!

 Böyle gitmez, bu adaletsizlik, bu hukuksuzluk, bu baskı ve bu diktatörlük, herkesin canına tak etmiştir, belki dışarıdan bu çığlıkları duyanlar, rahatlıkla dile getirebiliyorlar, ama sesini çıkarmaktan korkan kitleler, yani sessiz çığlıkların ne kadar çok olduğunu kimse tahmin edemiyor!

Anketlerde yanılıyor, anketörlerde, siyasilerde yanılıyor, muhaliflerde!

Bakın bu gün belediye koridorlarına, valilik salonlarına ve devlet kurumlarındaki çığlıklara nalarsınız, ne kadar bu baskıcı yöntemlerden halk bezmiş ve sıkılmış!

Ama bu sıkıntıların nasıl ve kiminle geççek bunu bir türlü göremiyorlar!

Vatandaş geçsin de kiminle geççekse bir an önce geçsin ve özgür bir halk olalım özelimi içinde geçirilmekten kurtulmak için!

Bu gün Batman da tüm muhalefet partilerinin il teşkilatları ve başkanları mevcuttur, hangisi Batman’ın ciddi sorunları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı?

Hangi parti il başkanı, çıkıp ey Kayyum! Ey Vali! Sen bu uygulamanla, bu icraatınla bu halka ve bu şehre zarar veriyorsun, bu yönetim şeklini beğenmiyorum ve halka zarar veriyorsun deme cesaretini gösterdi?

Hangi il başkanı çıkıp, Batman yargısından, Batman kurum ve kuruluş müdürlerinden içinde oldukları yanlı, kasıtlı ve çıkarları doğrultusunda koltukları kullanmalarına tepki gösterdi?

Hangi siyasi parti il başkanı, Milli Eğitim müdüründen, SGK il müdüründen, İş Kur il müdüründen, Kültür müdüründen, özel idare ve Tarım il müdüründen...

Yaptıkları yanlış uygulamaları için hesap sordu ve kamuoyu ile paylaştı?

Bu onları sıkar, hiç bir il başkanı valiye ve devlet kurumlarına karşı durma cesareti gösteremez, sıkar bu yüzden bunlarla Geçmez.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?