USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ, KRİZ OLMADI!

09-08-2020

Ben geçen hafta içinde yazmıştım, bu ülkede, bu halk arasında ekonomik açıdan kriz ve kargaşa olmaz olmayacak, kimse beklemesin!

Bakın bir saat içinde dolar 6 900 TL den 7 300 TL ye fırladı, ne oldu? Kimden ses çıktı, kim rahatsız oldu, kim bunun hesabını yaptı?

Hiç kimse yapmadı ve hiç kimse bu büyük ekonomik olayı konuşmadı bile, çünkü bu halk daha önemli işler ve daha değerli varlıklara sahip…

Çünki bu halk aç ve sefil olsa da, bu halk 30 sente muhtaç olsa da, Ayasofya da Namaz kılıyor! Bu halk kahraman askeri ile kuvveti ile Libya ve Suriye de vatan için çarpışıyor, hatta birkaç kasaba ve deniz kıta sahanlığı alıyor!

Bu halk geçen hafta artan dolar fiyatı üzerinde hiç yorum yapmıyor, yapacak düşünceye zaten sahip değil…

Bu haberleri alınca bana ne benim dolarım, dövizim yok, olanlar düşünsün gibi amiyane bir yorum yapmaktadır!

Oysa bu halk düşünemiyor, yarın cebindeki 1 lira ile bir daha aynı ekmeği alabilecek mi? Üzerindeki kıyafeti aynı para ile alabilecek mi?

Cebindeki para ne kadar eridi ve ne kadarı ile ne alabilecek? Ayrıca bu günü ve kendisini düşünen vatandaş, ne çocuğu ne de torunu için bir hesap yapmaktadır, kendisinin bir lokma aşı ve bir işi var diye, kimse umurunda değil…

Ne merkez bankasının rezervleri, ne faiz oranları, ne de borsanın değer kaybetmesi, ona göre iç ve dış düşmanlara karşı dik durmalı, ülkemizi ve devletimizi yönetenlere karşı bölünmemeliyiz!

İşte bu gerçekler doğrultusunda, ne kadar döviz, altın yükselirse yükselsin, ne kadar zam olursa olsun, kimsenin işsizliği, pahalılığı, açlığı düşündüğü yok, bir lokma ekmek, bir hırka yeter!

İç ve Dış düşmanlara karşı uyanık olmalıyız, ama bu iç ve dış düşmanlar kimler, neredeler, ne yapıyorlar kimsenin bildiği yok!

Başımızdaki siyasilerimiz kime düşman dedilerse onlar düşman, kime dost dedilerse onlar dost.

Bakın Ruslar bu gün dostumuz, Libya ve Suriye düşmanımız, bunu hangi aklıselim sorgulayacak, kim buna akıllı yorum getirecektir?

İşte bu kadar düşünen ve yorum yapan insana ihtiyacımız yok, birliğin ipine sıkı sarılının, bölünmeyin ve düşmana karşı yalına ayak, aç ve perişan olsak ta dün olduğu gibi, bu günde zafer elde edeceğiz!

Bu halk işte bu şekilde düşünüyor, bunları ben ironi olsun diye yazmıyorum, bunlar halkın gerçek düşünceleri ve bu halkın beyin yapısı…

Bundan sonra yapılacak, dış düşmanların derecelendirme yorumlarına bakmak olacak bakalım, düşmanlar ne düşünüyor, ekonomimiz üzerine?

“Türkiye’deki mali piyasalarda geçen hafta yaşanan derin dalgalanmanın, Merkez Bankası’nı faiz artışına götüreceğiyle ilgili yorumlar çoğalıyor. Bu kapsamda kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, TL’nin dolar karşısında bu hafta tarihi dip seviyeyi görmesinin ardından Türkiye için faiz oranlarında bir artıştan kaçınmanın giderek daha zor olacağını açıkladı.

Önceki akşam Reuters’ın sorularını yazılı yanıtlayan S&P Global Ratings’den Maxim Rybnikov, Merkez Bankası’nın, rezervleri yılbaşından bu yana çok azaldığı için daha fazla döviz satamayacağını söyledi. Rybnikov ayrıca, “Türkiye’de yurtiçi yerleşikler daha fazla dövize geçmeye başlarsa ödemeler dengesi baskısı hızlanabilir” dedi.”

Bu tablodan sonra, bizi yöneten ve faiz lobisine karşı olanlar acaba ne tür bir önlem alacaklar merak konusu…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?