USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜVEN KALMAYINCA HEYECAN YOK OLDU!

08-12-2022

Toplum tam bir boşluk içinde, su yüzünde dalgaların sağa sola savurduğu gemi gibi, rotamız tamamen şaşmış ve güvensiz bir şekilde yol alıyoruz.

Toplumda güven tamamen yok olmuş, kimse kimseye güvenmiyor, Kadın Koca ya, Koca Karıya, Çocuk Babaya, Aile Ağaya!

Büyüğe ve güce güven kalmamış, bu kökten güven kaybediş önce devlet denilen sistemin oluşturduğu aile yapısından ve inanç ile düşünce yapısından kaynaklanmaktadır!

Yalan ve algı üzerine toplumu çok iyi şekilde yönlendiren sistemin siyasi yapısı, aile ve fertleri önce bir birine güvenmemeye, sonra dışarda kimseye güvenmemeye başladılar!

Bu gün Din adına ve milli değerler adına ne yapılıyorsa tamamen algı ve aldatma üzerine yapıldığına şahit olan toplumun bireyleri, hiçbir değer ve hiçbir inançları kalmamış!

Bu gün toplumda olan birçok ilginç ve birçok ahlaki çöküntü sonucu yaşanan olaylara toplumun tepkisiz kalması ve nemelazımcı bir tavır takınması, herkesin kişiliksizleşmesinden kaynaklanmaktadır!

Kısaca değinecek olursak, sadece seçime endeksli olduğu herkes tarafından bilinen, bombalı saldırılar ve sınır ötesi harekatlara tepkisizlik, atılan bomba ve silahların masraflarına duyarsızlık, ölenlere ve öldürülenlere tepkisizlik!

Fasulye tanesi sayar gibi, her gün öldürülen kişilerin sayılarını haber kaynaklarından öğrenirken hiçbir tepki vermiyoruz.

Yapılan zamlar ve yükselen enflasyon ile manipüle edilen, enflasyon rakamlarına hiçbir tepki ortaya koymuyoruz…

Sadece oy kaygısı ile çöpe atılmak üzere yapılan sözde yatırımlar ( Silah sanayii, Uçak sanayii, Otomobil sanayii…) Tüm bunlara gülüp geçerken, tepkimizi sadece duyarsız bir tavır!

Bakın Din adına yapılan yobazlıklar ve din dışı yaşam tarzları ile bunlara toplumsal tepkilerimiz; Cübbeli denilen bir soytarı ve onun tarikatının içinde yaşanan Din ve İnsanlık dışı uygulamalar, bunlara toplumun duyarsızlığı ve siyasilerin tepkisi!

Daha dün 6 yaşında bir Kız çocuğunu 29 yaşındaki bir tarikat liderine nikahlama merasimini duyduk, tepki sıfır, aynı tarikat ve aynı Din mensubunun Cami içinde Kadın ile basılması ve Diyanet müfettişlerinin sözde soruşturma ve sonuçları!

Bu olup bitenlerin tamamı Din siyaseti ile ve Milliyetçilik siyaseti ile memleketin yönetimine gelen siyasilerin gözü önünde yaşanmakta ve yapılmaktadır.

Haydi biz bu siyasilerin oy kaygısını kabul edelim ve tepkisizliklerini normalmiş gibi kabul edelim, bu iktidara oy veren milyonlarca sözde Dindarlara ne diyelim!

Gerçekten bu toplumda ne gelenek ve göreneklerden kaynaklanan, toplumsal vicdan, ne de inançtan gelen iman kaynaklı bir inanç kalmamıştır.

Ne memleket sevdası ve vatan uğruna şehitlik, ne namus uğruna ölmek, ne insanlık adına vicdan ve iman kalmamış, tamamen dağ kanunu ve dağda yaşayan canlıların yaşam tarzına dönüşmüşüz, bu topluma yeni bir Peygamber veya tamamen helak, yani yok olma şart!

Bu kadar tepkisizlik Domuzlar aleminde veya hayvanlar yaşam tarzında olabilir, onların bile belli yasa ve kanunları var ama bizde hiçbir şey kalmamış maalesef!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?