USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

06-12-2021

Toplumun cinnet geçirmesi ülkenin idare edecek vekillerin halka vaatler vererek milletvekili seçildikten sonra halka verdikleri sözleri unutmaları kendi bekaları için çabalarlar.

Bulundukları makamlar vatandaşların yaşam şartlarının halkın yaşamından kat be kat fazlası refah, itibar vermesi seçim öncesi verdikleri sözleri unutmalarından kaynaklanmaktadır. Ülkede saate, her dakikada dövizde artış yaşanmaktadır.

Bu akaryakıta yapılan zam ile toplumun yaşam alanına yoksulluk olarak yansıyor.

Yetersizleşen maaşlar vatandaşların aile yaşamlarına toplumun her kesimine yansıyor. Yaşanan sorunlar nedenleriyle şikâyetçi olan vatandaşların serzenişi, ülkeyi idare etmek için görevli olan vekiller tarafından abartılı buluyor.

Halka sabır ve tasarruf öneriliyor.

Peki, milletten seçip meclise yolladığı iktidarlar ne yapıyor? Milletin gözünün içine bakarak israfta sınır tanımıyor. 5000 liraya atkı alan bir vekilin "ne yani ben bunları alamaz mıyım"? Sözleri halkı rahatlatmıyor.

Lokmalarınızı küçültün, ayda 2 kilo et alacağınıza yarım kilo alın. Domatesi biberi taneyle alın önerisini yeterli bulmayanlar vekil ise ekmek soğan yiyin diyerek halkın yaşadığı sıkıntıları tiye almakta beis görmüyor. Ailelerde boşanmalar artarken yaşam düzenleri bozulanlar ya kendilerine zarar veriyor ya da etrafındakilere. Yoksulluğun diz boyu olduğu ülkede israf itibar olarak değerlendirilirken toplumun cinnet geçirmesi görmezden geliniyor.

Mağdurlar seslerini bir adım ilerilerine ulaştıramıyorlar. Gençler, öğrenciler, asgari ücretliler, emekliler, memurlar, esnaf, iş adamları gidişatın vahametini aktarırken iktidar çözümün faizleri indirmekle mümkün olduğunu, sorunların bu yöntem ile çözüleceğinde ısrar ediyor. Yandaş zenginlerin arttığı dönemleri yaşarken halkın yoksulluktan kırıldığı görülmediği dönemleri yaşıyoruz. Bozulan bir başka değer de ahlaktaki çöküntüdür. Tacizler, ensest ilişkiler, çocuk tacizleri, sokaklarda yaşanan ahlaksızlıkların görülmemesi mümkün müdür? Tüm bunların yaşandığı 20 yıllık dönemde iktidar olan parti ve iktidar ortağı parti, sorunlu muhalefet, dış güçler, dış güçleri destekleyen mandacılardır diyerek sorumluluklarını unutuyor. Veya unutturmaya çalışıyorlar.

Yılardır süren enflasyon belası halkı canından bezdirirken iyi şeylerde oluyor. Barolar birliği başkanlığı seçiminde muhalif gurubunu devre dışı bırakılma çabaları eski barolar birliği başkanının tekrar seçilmesine yardımcı olmadı.

Türkiye barolar birliği genel kurulunda yapılan seçim ile birliğinin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu.

348 delegenin oy kullandığı seçimde 182 delegenin oyunu Ankara barosu başkanı Erinç Sağkan aldı. Feyzioğlu 156 oy alırken 10 oy da geçersiz sayıldı. Feyzioğlu sekiz buçuk yıl sonra TBB başkanlığı koltuğunu Erin Sağkan'a bıraktı.

Sisteme inanılarak mücadele edildiğinde güzel şeyler oluyormuş demek. Karamsarlık ve enseyi karartmanın sorunların çözümüne katkı sunmadığına inanıldığı sürece güzel şeyler olmaya devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?