USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜZELLİK MERAKI VE GÜZELLİK MERKEZLERİ…

23-10-2022

Hiç dikkat ettiniz mi, bilmiyorum am bu ekonomik kriz ve sıkıntılarda en fazla iş yapan ve en fazla iş yeri açılan meslek grubu hangisi?

Ben mesleğim gereği ve merakımdan bir araştırma yaptım ve gördüm ki, en fazla kapanan iş yerleri arasında konfeksiyon ve kafeler gelirken, en fazla açılan iş yerlerin başında Kadın güzellik merkezleri ve diyetisyenler, kozmetik satış yerleri!

Bu tamamen Kadınlara yönelik bir sektör olması ve Kadınların bazılarının ise aşırı kilo ve aşırı kompleksli olmaları nedeniyle, en fazla müşterisi olan ve en fazla iş yapan üç sektör!

Kadınlar önceleri de çok bakımlı ve çok süslü olmalarına rağmen bu kadar kimyasal ve bu kadar boyalı değillerdi, yani tamamen suni bakım ve tamamen zararlı bir güzellik!

Bu şekilde ne kadar güzel oldukları ve ne kadar beğenildikleri onların kararı ama bence tamamen kozmetik sanayiinin algı ve manipüle reklamları üzerine kurulan, merak ve etki sonucu oluşan bir piyasa…

Tüm deodorant, krem ve diğer boyalarda maalesef kimyasal maddeler olduğu ve geri dönüşü zor tahribatlara yol açtıkları bilinmesine rağmen, bir birinden etkilenen Kadınlar maalesef bu bağımlılıktan kurtulamıyor!

Sabahın erken saatlerinden gidin bakın, çeşitli marka kozmetik satan iş yerlerine, Kadınların dolup taştığını göreceksiniz, Watsons, Gratis… gibi mağazaların içi dışı taşıyor, birde % 50 indirim varsa vay o mağazanın çalışanlarının haline….

Kadınlar özellikle yüz bakımlarında çok aşırı makyaj ve sözde bakıma önem verirler, ama yüzde doksanı ise yüzlerini ve ciltlerini tamamen tahrip ettiklerini de bilirler!

Hele saçlarını her ay boyayan ve ayda bir dip boyası denilen saçmalıklarla tamamen zayıflatıp kırılmasına neden olan bazı kadınlar, saçlarının ve güzelliklerinin dibine kadar yok ediyorlar!

Saçı yanmayan, yüzü ve derisi yanmayan, yüzüne şişirme yapmayan, dudaklarını dolgu yapmayan, burun estetiği yapmayan Kadın hemen, hemen yok gibi!

Bu operasyonlardan memnun kalan da yok gibi, sürekli daha farklı biçim, sürekli daha farklı stiller, sürekli çıkan yeni ürünü denemek ve mağaza kapılarında bekleyen uzmanların yeni önerisi!

Birde onların sıfır beden merakından dolayı, kullandıkları çeşitli Kür ler ve yine kullandıkları çeşitli kimyasal besinlerle yüzde doksanının iç organlarını tahrip ederek, komalık oldukları!

Tabi bu operasyon ve bu bakımların birçoğu ise milyonları aldığı Kadınların bu masraflarına ise hiçbir bütçenin dayanmadığı ve aile içi huzursuzlukların yüzde doksanının bu bağımlılıktan çıktığını hesaplarsak!

İşte içerde ve dışarda, işte ekonomik ve sosyal, patlamanın en önemli gerekçesi ve en önemli hastalığı, buna çok kısa sürede önlem alınmaması halinde, boşanmaların artacağı, iş arayan Kadın sayısında patlama olacağı, asgari ücretlerin yetmeyeceği bir gerçek!

Bu güzellik ve sözde bakım çılgınlığı bazı sektörlerin gelişmesine ve yayılmasına neden oluyorsa da, bazı ailelerin, sevgililerin ve dostların yok olmasına açıkça neden olduğu ortada!

Erkeklerin söz hakkının kalmadığı bu çağda, Kadınların çılgınlığının ise önü alınamıyor, Saçı yanmış Kadınlar, cildi kararmış Kadınlar, yüzü sıvanmış gençler, güzellik masraflarına yetişemeyen aile reisleri, aile içi huzursuzluğun nedeni…

Oysa her Kadın güzeldir, yeter ki, tatlı dilli ve güler yüzlü olsun, yeter ki Allah ın verdiği güzelliği korusun, yeter ki, iyi bir eğitim alsın!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?