USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜZELLİK VE ESTETİK FURYASI…

24-08-2023

Tüm hızıyla devam ediyor, suni güzelleşme ve estetik cerrahi müdahaleler, her şeye ve her ortama rağmen aynen devam, hatta daha hızlı ve daha yaygın!

Önce oturduğum kafe´de, genç çiftlerin bir birine kimyasal sıkmaları ile başlayayım, Kadın eline almış sıvı bir kozmetik ürünü, erkeğin gözaltlarına yüzüne sıkıyor…

Etrafında onlarını seyreden müşterileri ise hayret içinde, yüzüne sıkılan genç erkek inandırılmış, gözaltlarının karardığına ve hemen bir müdahale yapılması gerektiğine, kız arkadaşı öyle görmüş ve bu kremi uygun görmüş!

Erkek için akan sular durur, dağlar yürür, bundan daha acil ve önemli bir şey olamaz, insanlarımızın eğitim seviyesi düştükçe işte böyle algı ve yanılgılar ile yönlendirilirler!

Eğitim kökten yok olmuş, öğretim ise çok pahalı olmuş oysa bilgiye ulaşmak çok kolay olmuş, ama insanlarımızın zahmet edip bilgiye ulaşması imkansız olmuş!

Kendilerine bu tür kozmetik ürünlerinden uzak durun dediğimde ise, cevapları bu kozmetik değil, yararlı bir yağ diyerek kendini haklı çıkarmaya çalışıyor genç kızımız!

Her zaman onlar haklılar, mantar gibi türeyen güzellik merkezleri, genç kızları bu ağa düşürmek için gece gündüz ve tüm teknolojik görsel ve duysal ürünlerle saldırıya geçmişler!

Benim gibi yaşlı ve estetik nedir bilmeyen birine mi inanacaklar oldukça inandırıcı ve ikna edici psikolojik planlarla bu dünyayı dizayn edenler daha etkili maalesef.

 Şu kozmetik işini bir tarafa bırakalım ve esas meseleye en ağır olanına gelelim. Cerrahi müdahalelere ne diyeceğiz?

Gençlerimizin yüzde sekseni, Kadın kısmının diyelim estetik ameliyatlar için bıçak altına yatmış ve Allah’ın verdiği o güzelim orijinal organları değiştirmiştir!

Özellikle Kadınların başlattığı bu bıçak altına yatma operasyonlarına son yıllarda erkeklerin rağbet etmesi, çok tuhafıma gidiyor.

Bence sorgulanması gereken bu durum, bunun nedeni ise erkek aklının son yıllarda tamamen kadın aklı yönetimine girmesi ve kadınların telkinlerine aldanması olarak değerlendiriyorum.

Kadın hakimiyeti öyle bir politik hal aldı ki, genç kızların çalıştığı veya gittiği güzellik merkezleri, onların erkek arkadaşlarından alacakları operasyon paralarından komisyon ödedikleri için, öncelikle gelen kadınların diğer bakım ve güzellik masraflarını da üstlenerek, masrafı erkeklere yüklüyorlar!

Dün sabah iş yerine giderken, her gün saat 12 de işe gelen berber kalfasının saat 8,30 da karşımda durmasına şaşırdım.

Hayırdır neden bu erken saatte derken, ameliyat olacağını söyledi, geçmiş olsun dedim ve sordum nerenden diye, bana burnunda et olduğunu söyleyince bir kahkaha tuttu beni, ona cevaben, güzelim burun estetiği olacağını söylesen.

Herkesin burnunda et var, ama galiba senin beyninde et oluşmuş dedim, Allah’ın verdiği doğal güzelliği bozup, sadece bir güzel oldu demek için bıçak altına gireceksin.

Yoksul halinle Dünyanın parasını ödeyecek, belki de borç alarak bunu ödeyeceksin, aylarca çalışma ve emeğini bu operasyona vereceksin.

Yazıktır günahtır, hem de çok ayıptır, ey erkekler bu tür fantezilerden kaçının inanın ki suni şeyler doğalı kadar güzel ve estetik olmaz!

Yazıktır cebinizden gidecek olan paraya, günahtır, Allah’ın verdiği güzelliği bozmaya, çok ayıptır, başkalarının sözü ile hareket etmeye…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?