USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAYDİ, GAZZEYE DİYENLER!

22-10-2023

Son günlerde özellikle inançlı kesimin gösterdiği tepkilere, sosyolojik açıdan bakmak ve bu soruna eğilmek lazım!

Hamasın İsrail'e saldırısı ile tekrar yükselişe geçen, İsrail-Filistin savaşı, tüm dünya yı ilgilendiren bir hal alması ve özellikle bölgemizin diken üzerinde oturmasına neden oldu.

Bu bölgede çatışmalar hiçbir zaman durmamıştır, hareketli bir bölge ve çatışmalı bir bölge, en şiddetli savaşların olduğu ve en çok kanın döküldüğü bir bölge.

Ukrayna Rusya savaşı iki yıldan beri devam ediyor, bu savaşta bile bu güne kadar ölenlerin sayısı 8.123 olarak kayıtlara geçmişken.

Sadece bir hafta içinde İsrail ve Filistin den toplam beş bin kişiyi geçmiş, bunların 1400 kişi si İsrail li, 3.785 kişi ise Filistinli, bu rakamlar ve sayılar bile, bu bölgenin küçük bir kıvılcımla ne kadar can kaybına sebep olacağını, gösteriyor.

Bu bölgenin bu kadar hareketli ve bu kadar acımasız olmasının altında, İnsanların İnsanlık fikir ve düşüncesinden uzaklaşmış olması ve insani değerlerin yok olmasıdır bence!

Bu coğrafya İlahi dinlerin, indirilmiş olduğu ve özellikle dört din, peygamberinin yaşam alanı ve tebliğ alanının olduğu bir merkez, dünya da bu kadar küçük bir coğrafya da bu kadar büyük olayların yaşandığı daha farklı bir yer yok.

En kaliteli eğitimlerin yapıldığı, en kaliteli düşüncelerin doğduğu bir merkezde en kaliteli diyemeyeceğim en çok kanın döküldüğü bir yer!

İnsanları kan dökmeye meyilli ve yok etmeye hevesli bir yer, çabuk tahrik olur ve kolay aldatılır bir yapıya sahip bir insan coğrafyası.

Bu bölgeyi zamanında bu kadar ülke, devlet ve adacıklara bölen emperyalist dünya devletleri bu bölgede barış ve kardeşliğin bir daha tesis edilmemesi için her türlü fitneyi koymuşlar!

Ulus devletlerden oluşan İslami coğrafya da hiçbir ulus devlet kendi iradesi ve kendi halkına dayalı bir sistem ve rejim kuramamıştır.

Bu yüzden sürekli çatışmalı bir bölge, sürekli terör üreten ve terörizm baskısı altında yaşayan bir bölge.

Terör örgütlerinin yasadışı faaliyetlerinden şikayet eden, sözde yasal ülkeler bile bu inanmadıklarını yasaları dışında faaliyet göstermektedirler!

Yasa dışı ve hukuk dışı hareket eden bu bölge Ülkeleri maalesef, maalesef kendilerine karşı mücadele eden tüm muhaliflerine terör damgası vurarak onları kanun ve hukuk dışına itmektedirler!

Bu örgütlü mücadele veren örgütlenmeler ne kadar halı olurlarsa olsunlar, bu onların çıkarına zarar verdiği sürece böyle. Bu bölge insanları bu duygu ve düşüncelerle yetiştirilerek, sürekli bölge ülkeleri tarafından kullanılmaktadırlar.

Çoğu zaman kendi ülkelerinin ve yönetimlerinin yaptığı birçok İnsanlık dışı uygulama ve eylemlerini, vatan, millet ve din uğruna yapıldığına inandırılarak, başka ülkelere karşı kışkırtılmaktadır.

İşte insanlarımızın bu gün meydanlarda lanetledikleri ve onlara karşı savaşmaya gitmek istedikleri Yahudi topluluğu bu coğrafyadaki insanları bu hale getiren ve bu politikayı yaygınlaştıran bir ülke.

Bu gün Müslümanların kendi içinde yaptıkları, zulüm, haksızlık, adaletsizlik ve cinayetleri görmezlikten gelerek, karşı tarafı hep suçlu görme politikalarının sonucu.

Geçen Gün Meclis başkan vekili Sırrı Süreyya Önder’in meclis kürsüsünde söylediği gibi “Siz hep beraber Filistin'e yardıma gidelim diyorsunuz, ama benim yurt dışı yasağım var ben gelemem”

Bu yapılanlara çok güzel bir cevap olsa gerek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?