USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“HER BİJİ CANALP”

19-07-2022

Sıra dışı bir vali, alışılmışın dışında bir uygulama ve geleneksel olmayan bir karşılaşma, kısa sürede ortaya çıkan farklılıklar!

Bunların tamamı yaklaşık iki aydan beri Batman valiliğine atanan Ekrem Canalp için, protokol kuralları, Halk ile bir araya gelmeler ve ziyaretlerin tamamı rutin dışı…

 Valiliği mesken tutan iş adamları, gazeteciler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin bazı temsilcileri…

Alınan randevular ve bekletilen talepler, makama gelmeler yerine ayağa gitmeler, şımartılan gazeteci ve iş adamları yerine mesafeli ilişkiler.

Tanışma ve görüşme mekânı olarak valilik makamı yerine bizzat kurum ve kuruluşlara ziyaretler, halk günü yerine Halkın içinde, büyüklerin yanı sıra Çocukların arasında…

Sabahın erken saatinde daire başkanlarını il müdürlerini tatlı uykularından kaldırarak, toplantı yapmak, toplantıları tam saat 12 ye koyarak öğle yemeklerini berbat etmek!

İş adamlarına randevu vermeyerek onları uzak tutarken, muhtarları konağında karşılayarak onları evine almak, yer sofrasında ağırlamak!...

Bayram seyran, tören, çelenk… Bunların tamamını değiştirerek, hem mekan, hem de sistemsel değişikliğe gitmek.

Tören ve toplantılarda, şımarıklık, yalakalık ve gösteri yapılmasına engel olmak, sadelik ve mütevaziliğe önem vermek!

Siyasi davranmayarak, her siyasete eşit yaklaşmak, daha çok halka yönelik bazı adımlar atmak, yalnızlığı kalabalığa tercih etmek!

Tüm bu yönetim biçimi gerçekten alışılmışın dışında ve rutin dışı, aylardır randevu bekleyenler, biran önce ona kavuşup dedikodu yapmak isteyenler ve onu bunu gammazlamak isteyenler maalesef amacına şimdilik kavuşmamış oldular!

Bu yönetim biçimine ise tepkiler ve geri dönüşümler tabi ki oluyor biz halkın içinde ve halktan hu tepkileri alıyoruz.

Sarayın ve belediyenin akredite gazetecileri bu durumdan çok rahatsız, bu güne kadar yine sarayın yani valilik sarayının beşli iş adamları ve meslek odaları başkanları çok tepkili…

Bu davranışın onları rahatsız ettiğini hatta uykularını kaçırttığını söyleyebiliriz, bizim gibi her kapıdan dışarı atılmış gerçek gazeteciler ise gayet memnun ve rahatız.

Bizim için valilik ve belediye sığınılacak liman ve beslenilecek kaynak değil, bizim için bu iki kurumda halkın hizmetinde olması gereken yerler ve yanlış ile hataları eleştirilecek makamlar!

Kim olursa olsun, bizim için önce insan sonra hukuk ve adalet, bunları koruyan ve kollayan idareciler bizimle hiç görüşmeseler bile baş tacı ve saygılı idareciler.

Canalp için popülist diyenler var, onun seçim valisi olduğunu, hatta bazılarının yapılacak ilk seçimde belediye başkan adayı olacağını iddia edenler var…

Ama bizim için bu şehir iyi idare ediliyorsa, valilikte herkesin hakkına saygılı ve eşit davranılıyorsa, belediye de çifte standart ve soygun çetesi iş başında değilse yeterlidir.

Sokaktaki çocuklar sevindiriliyor, mutluluktan valilerine “Biji Canalp” diyorlarsa, benim için yeterlidir, bu tutum, davranış ve yönetim şekli değişmediği sürece.

Belediye ye atanan iki yardımcı dışında bu gün Canalp hiçbir şekilde eleştiriye konu olmamaktadır.

 Gitmesek te, görmesek te, o vali bizim valimiz, o belediye bizim belediyemiz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?