USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HER İLDE DUBLE YOLLAR, BİZDE PATİKALAR…

04-05-2021

Karayolları ve Trafik haftası olan bu hafta içinde, bize düşen ilimiz merkez ve çevre yolarının durumu ve sağlıklı olup olmadığını araştırmak…

Batman her alanda, devlet yatırım ve altyapı çalışmaları yönünden, tüm illerin gerisinde kalan bir il, eğitimde, sağlıkta, altyapı ve sosyal alanda…

Bakın ilimiz Batman ın dört tarafından gelen ve giden yolların, durumu sağlıklı trafikte seyir u sefer çok çok sıkıntılı Batman a Diyarbakır dan geliyorsanız ve şehir merkezinde giriş yapanların, daracık yollar, çukurlar, işaretsiz ve uyarısız trafik!

Yirmi yıldan beri yapılacak olan ve her il koordinasyon toplantısında, il özel idaresinin gündeminde olan ve tamamı 15 kilometrelik bir yol yapılamıyor!

Bu yolda araçların sıkıntılı seyir u seferi,  tamamen dışa bağımlı olduğumuz araç yedek parçalarının maliyeti ve milli servete etkisi, birde sürekli çukurlardan kaçan, sürücülerin yol açtığı kazalar!

Gelelim Hasankeyf çevre yolu, tam 15 yıl oldu, Mehmet Şimşek tarafından atılan, temel atma törenin üzerinden geçen zamana,,,

Hala bu yol çift yönlü ve tamamen çukurlar ile kanallardan geçmek zorunda kalan, sürücülerin çektikleri eziyet ve sıkıntı!

Batman da hiçbir yatırım halkın ihtiyacı ve gereksinimi için yapılmamaktadır, ya bir siyasi kendi oy potansiyeli için, çevresine ve akrabasına bir hizmet götürür, tıpkı eski maliye bakanının doğmuş olduğu köyüne duble yol yapması veya bir milletvekilinin, aynı şekilde köprü yapmaya ısrar etmesi!

Yani yeter ki siyasi gereksinim olsun, bu devlet Ay a çıkıp kafa atabiliyor, ama vatandaşın bir kirasını, vermekten aciz kalıyor bu kapanma döneminde…

Hiçbir siyasi, halkın genel gereksinimi için, çevre yollarının şehre giriş noktalarının sağlıklı hale gelmesinde kendini rahatsız bile etmiyor!

Çıkıp bir gece de, afişlerle, sevgi ve kalp afişleri asan sözde siyasiler, halkın trafiğinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için, kılını bile kıpırdatmıyor!

Bu hafta nedeniyle hiç olmazsa, bürokratların bu şehirlerarası ve şehir içi karayollarının rezaletini göz önüne alması ve dikkat çekmesini bekliyoruz!   

Şehir içine gelelim ve bu trafik ve karayolları haftasında, bazı uzmanların, yeni yapılan imar planlarını incelemelerini öneririm.

Her bir verilen ruhsatların dikine en az 10 kat verilmesi, çevre yolların ise 10 metre ve 15 metre olarak projelendirilmesi, şehircilik alanında tam bir facia!

Bu kadar geniş arazi ve devletin 1/3 kestiği bedava arsa varken, yolları daracık tutmak hangi akla hizmettir?

Ne park edilecek bir şerit, ne de durulacak kadar bir mesafe, her gün trafiğin kitlendiği eski projeleri bile aratacak düzeyde bir planlama…

Bir an önce özellikle Hasankeyf yolu ve çevresinde, Özel idare tarafından yapılan projelerinde gözden geçirilmesinde fayda vardır.

Sağlıklı bir şehirleşme için Karayollarının, planlı ve çağdaş bir kafa ile yapılması gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?