USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HER ŞEY YOLUNDA, HAYAT BİZE GÜZEL!

18-04-2022

Pazar günü Batman çok önemli bir başarıya imza atan Petrol Spor takımının başarısını kutladı. Uzun süreden beri 3. Ligde demir atan Batman Petrol spor, nihayet şeytanın bacağını kırarak, 2. Lige çıkma başarısını gösterdi.

Tüm Batmanlılar gibi bende sevindim ve gurur duydum, Batmanımızın bu Futbolda ki başarısına, tüm takımı kutlarım başarılarının devamını dilerim, Birinci ve Süper lig neden olmasın.

Bu arada gözden kaçırdığımız bir ekonomik vakaya sözü getirmek isterim, bu günlerde ekonomik kriz ile ilgili iktidar her konuda bir farklı anlam çıkararak, enflasyon, zam ve ekonomik durumu normalleştirmeye çalışıyor.

Örneğin yollardaki araç sayısının fazlalığı ve trafiğin kitlenmesini, akaryakıt zamlarına vatandaşın olumlu tepkisi olarak göstermesi!

Yani motorinin 22 liranın üstüne çıkmasına vatandaşın pek etkilenmediği ve araç sahiplerinin zamların etkisi ile kontak kapatmadığını iddia ediyor.

Bir diğer iddia ise örneğin marketlerde ve AVM’ler de dolaşan insan sayısını alışverişin durmaması ve vatandaşın rahatlıkla ihtiyaçlarını temin ettiğinin göstergesi olarak göstermeleri…

Bir diğer gösterge ise menemen yapan öğrencilerin menemenin yanında sucuk ta bulundurmaları üzerine bir bakanın, bakın öğrenci aç ve açıkta değil diyerek, sucuğu göstermesi!

İşte daha birçok iktidar yanlısı ekonomist ve siyasetçinin bahaneleri, örneğin ünlü bir ekonomist sırf zamları savunmak adına, “ Vatandaş zamlara alıştı diyerek, kimsenin zamlardan rahatsız olmadığını” ifade eden açıklamalarına kanıt olarak, alışverişin aynı hızda devam ettiği…

İşte biz de Batman da bu söylenenleri doğrulayacak bir tablo meydana getirdik ve Petrol spor un şampiyonluğunu saatlerce şehir içinde attığımız araç konvoyu ile göstermiş olduk!

Yani o akşam yapılanlar ve gösterilenler buna kanıt oldu ki, kimse aç değil ve açıkta değil, kimsenin akaryakıt zamları ve gıda zamlarından rahatsız olmadığı herkesin keyfinin yerinde olduğu ve âlem buysa iktidar zamlara devam dediği anlamını çıkarmak olabilir.

Gerçekten o akşam araçları ile konvoy halinde saatlerce şehir içinde tur atanların yüzde doksanı düşük gelirli ailelerin araçlarından oluştuğunu söyleyebilirim.

O akşam en azından yarım depo mazot veya benzin yaktıklarını hesaplarsak, her bir 500 TL akaryakıtı bir gecede tüketmiş oldu.

Bunu bu şekilde harcayacaklarına, çok sevdikleri ve destekledikleri spor kulübüne bağış olarak verselerdi veya bu kutlamayı yaya yaparak, bu israfın içine girmemiş olsalardı daha iyi olmaz mıydı?

Birde bu kadar coşkulu ve içten kutlamayı ekonomik kriz içindeki bir halkın yapması bazıları tarafından yadırganabilir ve hatta Batmanlılara tuzu kurular, onları ekonomik kriz ve zamlar hiç etkilememiş denilmekten alıkonulamaz…

Gelin bu ekonomik kriz içinde ve bu yoksulluğun her gün daha fazla arttığı bir dönemde, hem de Ramazan ayı içinde açlık ve yoksullukla mücadele eden İnsanlarımızın kapısına gidip o benzin ve diğer fuzuli yerlere harcadığımız paraları onlara yardım amacıyla kullanalım.

Evet kutlamalar, eğlence ve taşkınlıklar hakkımız olabilir ama komşun açken, senin bu coşku içinde olman, hiçbir zaman kabul edilemez ve vicdanlara sığmaz.

Bir kez daha Petrol sporu kutlar ve hayırlı Ramazanlar dilerim…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?