USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HER YÖNÜ İLE DIŞA BAĞIMLI BİR ÜLKE!...

22-08-2023

Bazen Kemalistler şöyle derler, bağımsız ve özgür, çağdaş ve modern bir ülke, dışa bağımlı olmayan bir ordu ve ekonomiye sahip!

Kulağa hoş gelen bu laflara sadece Kemalistler inanır ve onlar başı dik yürürler, bu ülkenin ekonomisi, siyaseti, ordusu ve coğrafyası ile hiçbir zaman bağımsız olmadığını halk bilir ama buna inanmak istemez.

Çok ilginç bir haber okudum sanki ilk defa oluyormuş gibi sanki çok ciddi bir piyasa varmış gibi, sanki bağımsız bir borsa varmış gibi!

“Borsada ‘sızıntı’ vurgunu: Amerikan ve İngiliz bankaları KKM kararını önceden aldı hisseleri boşalttı

Vadesi gelen kur korumalı mevduatı Türk Lirası’na yönlendirmek için düzenleme yapan Merkez Bankası’nın tebliğini önceden haber alan yabancı bazı yatırımcılar borsada büyük kazanç sağladı.

Bu bir “Kardeşin duymaz eloğlu duyar” haberidir. Hükümetin alacağı kararları önceden “bilenler” yine vurgun yaparken yerli, özellikle de küçük yatırımcı büyük kayba uğradı. Kur korumalı mevduattan (KKM) Türk Lirası’nı mevduata yönlendirmeyi hedefleyen tebliğ, piyasalar kapandıktan sonra açıklanmasına rağmen bu bilgiyi önceden haber alan Amerikan yatırım fonları geçen cuma günü seans başlar başlamaz satışa geçti.”

 Haberin başlığına bakın ve siyasetin başındakilere bakın, akıllı olan ve her şey den haberdar olan saf olamayan vatandaş bu habere şaşırmaz, güler geçer!

Neden mi dersiniz, Karar yani KKM’ın bağlı olduğu yer merkez bankası, borsa ve sermaye piyasası ise maliye bakanlığı ve hazine kontrolünde!

Peki biz merkez bankasını kime emanet ettik?

Amerikan vatandaşı ve onların en büyük bankalarının, yöneticisi birine.

Peki biz maliye bakanlığını kime teslim ettik İngiliz vatandaşı ve onların sermayelerini yöneten birine, peki kimler önceden haber aldı?

Haberi okursanız bunu çok güzel bir şekilde anlarsınız, bu ülkede üst akıl dedikleri, kim ve kimler olduğu ortada değil mi?

Kemalistlerin iddia ettikleri gibi bu ülke bağımsız ve bağlantısız değildir, bu ülke içerden değil, dışarıdan yönetiliyor, daha Osmanlılardan bu yana ve Jön Türkler le birlikte tam teslimiyetle…

Yani siyasetinin dışarıdan dizayn edildiği, politikalarının dış güçler tarafından yönetildiği, üretim, sanayi ve teknoloji sinin dış güçler tarafından planlandığı, eğitim ve yönetiminin, gelişim ve çağdaşlaşmasının, tamamen dışarıdan planlandığı, bağımsızlığından söz edilemeyecek bir ülke!

En son siyasi oluşumu ile Avrupa liginden düşürülüp Asya ligine bağlanan, bunun için 20 yıllık bir projeyi başarı ile yürüten dış güçler, biraz olsun tepki veren orduyu da siyasi güçlere bağlayarak onun emrine koyması ile hiçbir tepki vermeyen ülke olduk!

Sabahtan akşama bağırsın milliyetçi ve ulusalcılar, bu ülke onların kontrolünden çıkmış ve onların iddia ettikleri gibi bir ülke değildir!

Bize dinimizi bile dış güçler istediği kadar yaşama imkanı verildiği bir ülkedeyiz, bize suni ve milli bir inanç izni veren dış güçler, Emevi ve Osmanlı İslamcılığı ile Kemalist dindarlığı dışına çıkmama müsaadesi vermektedirler!

Bakın bakalım Muhammet ve Ali ile bağlantılı bir inanç kırıntısı bu halkın arasında bulabilirimsiniz, milliyetçi ve şoven, kafatasçı ve yobaz bir din anlayışı ile bu ülke daha nereye kadar gidecek bende merak ediyorum!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?