USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HERKES MERAK İÇİNDE, GERGİN BEKLEYİŞ…

16-01-2024

Dört bir yanımızı savaş ve kan gölüne dönmüş bir coğrafya da, bizlerde diken üzerinde oturuyoruz, yarın ne olacağı, her an kendimiz bir savaşın içinde bulma endişesi…

İçeride ise tam bir belirsizlik ve seçimden sonra başımıza gelecekleri bile bile oturup, kaderimize razı olmuş, çaresizlik içindeyiz!

Şu an itibari ile iktidar kamuoyunu, emekli maaşları ve alacakları zamlara kitlemmiş, ne kadar zam, ne kadarı seyyanen, ne kadarı kök maaş…

Nasıl bir ülke ve nasıl bir halk haline getirildik? Kimse bu soruları sormuyor, ekonomist ve iktisatçı bir halk olarak, tek gündemimiz para!

Ama kıymetsiz ve değersiz bir paranın peşinden koşmalar ve o kıymetsiz paranın aybaşında ne kadarı elimize geçeceğinin hesabı peşindeyiz! 

Parası olan parasını nereye ve neye yatıracağının hesabını yapmaktan yoruldu, Kur korumalı bitti, borsa çöktü, döviz ise her gün bastırılıyor!

Bu halkın hem fakiri hem de zengini mutlu ve yarınlarından umutlu değil, bu aralar her iki kesimde dışarıya kapak atma peşinde.

Zenginler sermayeyi yatıracakları güvenli bir ülke ararlarken, fakir, yoksul ve işsiz kesim ise iş bulacağı bir ülke arayışında!

Ülkenin kalifiye olan ve olmayan tüm üyeleri dışarı kaçma peşinde, ülke içinde, vatanında kalsa, ye şehit olur veya terörist!

Okul okuyup eğitileceği, çağdaş ve modern bir eğitim yuvası bulmakta zorlanan bu halk, sadece çocuğunun hayatını garantiye alma peşinde!

Bu günlerde herkesin gündemini asgari ücret ve emekli zamları ile meşgul ederlerken, her taraftaki saldırılardan nasibini alan yoksul çocuklarının cenaze törenleri de başladı!

Uzun süre gündemden uzaklaşan bu cenaze merasimleri, seçimlerin yaklaşması ile birlikte, iktidar ile muhalefetin sıra kapma yarışlarına şahit oluyoruz!

Kim en önde, kim milliyetçi ve vatansever, kim değil, bunu bu cenaze namazlarında halkın gözüne soka soka gösteriyorlar, saf ve duygu dolu halkımız ise bu şovları yutuyor!

Oysa bu halkın cenaze namazlarına katılıp yarışacaklarına bu ülke çocukları öldürülmesin diye yarışa girdikleri görülmemiştir!

Dediğim gibi her şey ve her yer karışık, kimin ne yaptığı ve ne için yaptığını çözüp kestirmek çok zor, onun için biz bu sıralar kendi aklımızı koruyalım.

Seçimden sonra ne olacağı, seçimlerde para değerinin nerelere düşeceği, çevremizdeki ateşin bizi nereye kadar yakacağı…

Her an sıcak savaş ve soğuk para operasyonlarına kurban gideceğimizin endişesi içinde, emekli maaşlarının ne olacağı, benzin ve motorinin litresinin ne olacağı…

İşte bu gergin bekleyiş içinde, birde endişelerimiz yok değil, yarın bir şey olursa ne yapacağımız ve nere ye kaçacağımız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?