USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HESAP HEP BİZE Mİ ÇIKARTILIR? 1

12-05-2022

Cübbeli Ahmet, HDP seçmenlerine "elleri kurusun" diye beddua etti ve "HDP’ ye oy verenleri vatandaşlıktan çıkarın" dedi

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son videosunda Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik garip bir çıkışta bulundu. Kişisel Twitter hesabından HDP' yi hedef aldığı videosunu paylaşan Cübbeli, "PKK militanlarını destekleyen ve bölünme niyetiyle HDP' ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz!" dedi.

........

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerden 3'ü, Ankara'da HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. HDP'lilerle aileler arasında gerilim esnasında bir kişinin HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a 'Kes sesini, çivilerim seni valla' demesi sosyal medyada tepki topladı. Bu kişinin bir Baş komiser olduğu belirtiliyor.

.........

Şehrin girişindeki tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için “Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli” diyerek, hakaret içerikli ifade ve işaretlerle paylaşımda bulundu.

Biri hoca diğeri devletin memuru olduğu idea edilen şahıs ve öğretmen.

Hoca onca kitap okumuş biri olarak Peygamberimizin ömrü boyunca kimseye beddua etmediğini okumamış olabilir mi?

Hoca beddua eder mi? İnanan biri ise asla. Hoca bir oyu olduğu halde HDP' e oy veren milyonlarca seçmene sınır dışı edilsin diyebilir mi?

Cübbelinin açıklaması halkı kin ve nefrete teşvikten yargılanması gerekmez mi?

Hoca bu ülkenin vatandaşı olan birine bunları söyleyebiliyor. Ancak!

Ülkeye giren milyonlarca düzensiz göçmenin ülkelerine geri dönmeleri gerektiği konusunda bir tek kelime kullanmamaya itina gösteriyor. Neden?

Onlar muhacirse bu ülke vatandaşı Ensar değil mi?

Devlet memuru olduğu idea edilen güvenlik görevlisi şahsın bir milletvekiline “seni duvara çivilerim” demesi milletvekilinin dokunulmazlığını ihlal etmek değil midir?

Aynı sözleri milletvekili memura söylenmiş olsa kanuni işlem başlatılmaz mıydı?

Öğretmenlerin yaptığına gelince öğretmenler ülkenin geleceğini inşa eden bireylerdir. Çocuklara sevgiyi saygılı ve barışı anlatırlar. Öğrencilerine kavganın dışlamanın yanlış olduğunu anlatırlar.

Dili dini farklı insanlara farklı davranmamak gerektiğini anlatırlar. Öğretmen sadece okumayı, yazmayı ve hesap yapmayı öğreten bireyler değildirler. Öğretmenlerin bağlı bulundukları kurumun tabelasında öğrencilerini Eğitimek ve öğretmekle görevli oldukları hatırlatılır. Önce eğiteceksin, sonra öğreteceksin uyarısına dikkat etmemiş olabilirler mi? 

Öğretmenler turizmin yoğun olduğu şehirlerin giriş ve çıkışlardaki tabelalarda İngilizce, Rusça ve Arapça hoş geldiniz yazısına gördükleri zaman aynı tepkiyi gösteriyorlar mı? Hayır. Çünkü onlar ülkeye döviz getiriyorlar dediklerini duyar gibiyim. İyi de muallimler dillerine hakaret ettiğiniz o insanlar bu ülkenin vatandaşları. Devletin vatandaşlarını sorumlu tuttuğu her uygulamayı kabul eden insanlar. Ülkeye döviz getirmiyor olabilirler. Ancak vergilerini ödüyor kanunların tümüne riayet ediyorlar. Döviz getirmemeleri onları tuk aka yapar mı?

Ramazan Pilatin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?