USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HEY GİDİ YILLAR 1

18-02-2024

Yaşım olgunluk yıllarının sonlarında. Bundan sonraki dönem yaşlılık dönemi olacak. Yılların nasıl geçtiğini anlamadım. Yaşamımdaki bazı dönemleri anılarıma renk katıyor.

İlkokul yıllarındaki dönemlerimi hayal mayal hatırlıyorum. Ancak, o dönemlerin de bazı anılarımda yer almaya devam ediyor. O tarihten aklıma kalan arkadaşlarım Sabri Yıldız,  arkadaşımı yıllar sonra siyasal bilgiler fakültesini bitirmişti. Mesleğini icra etmedi. İmam olarak yaşamına devam etmeyi tercih etti. Mehmet Demir, güçlü ve sağlıklı bünyeye sahipti. Mehmet Emin Şimşek TPAO güreş takımında yetiştirilmek üzere Cengiz Topel İlkokulunda Mehmet' Demir'i yetiştirilmek üzere seçmişti. Ne yazık ki 2 veya üç yıl önce onu da kaybettik.

Abdulkadir Günaydın. Öğretmen olan arkadaşlarımdandır. Hala mesleğini icra ediyor. İlhami Işık'ta TPAO da çalışırdı. Yıllar önce onu da kaybettik.  Ortaokul yıllarındaki anılarım hafızama kaydedilmiş durumda. İlk defa bu kadar kalabalık bir öğrenci topluluğunun arasındaydım. Bazıları ilkokuldan arkadaşlarımdı. Ancak, aralarında yeni simalar vardı. İlkokul yıllarında her sınıfa başlayıp bitirene kadar bir öğretmenimiz olurdu.

Ortaokulda onlarca öğretmenimiz olmuştu. Birçoğunu hala hatırlıyorum. İsmail Çağlar, rahmetli Namık Dikici, İngilizce öğretmenimiz Ahmet Konrot, rahmetli Celal Utku, rahmetli Kadri Güler, Müdürümüz Gülpaşa Sezer.

Sınıf arkadaşlarımın çoğunu hala hatırlıyorum. Ahmet Alver sınıfın en komiğiydi. Her hareketiyle gülmemize neden olurdu. O da erken kaybettiğimiz arkadaşlarımdan biriydi. Şehmus Acar,  babası ile birlikte uzun yıllar inşaat malzemesi sattı. Kemal seven, kimya mühendisi oldu. TPAO emeklisi Fettah Turgut Adana'da, Milli eğitim de çalışmaktadır.

Rahmetli Ebedin Satıcı, Kerim, Halim ve amcaoğulları Latif Sincar, Kerim arkadaşım sağlık sektöründe çalıştı ve emekli oldu. Halim elektrik mühendisi oldu.

TEDAŞ ve TELEKOM da yıllarca çalıştıktan sonra emekli oldu. Latif diyanet işlerinde uzun yıllar imamlık yaptıktan sonra emekli olup Antalya'ya yerleşti. Turan Avcı makine mühendisi oldu. O da TEDAŞ ta uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldu.

Lüleburgaz'da yaşamaya devam ediyor.

Abdülaziz Aytimur uzun yıllar 1. ve 6. noterde baş katiplik yaparak emekli oldu. Hamit Hamidi, uzun yıllar müteahhitlik yaptı. Şu anda Adana'da yaşıyor. Ekrem ve Muhsin Bozkurt kardeşler. Ekrem babasının mesleği marangozluğu devam ettirdi. Şu anda emekli ve Mersin'de yaşıyor.

Muhsin ise mali müşavirlik yaptı uzun yıllar. Şu anda iş yerine kontrol amaçlı ziyaretler yaparak günlerini geçiriyor.

Emekli ve Mersin'de yaşıyor.

Ferhan Özgen, akaryakıt ve asfalt nakliyeciliği yapmaktadır. Oğlu işin başında o da sürekli ona destek olmaya devam ediyor. Batman'da yaşıyor. Hüseyin Alışık o yıllarda çok güzel resim yapardı. O günlerde sanata yatkındı ve genelecekte sanat ile ilgili bir alanda çalışacağı belliydi. Antalya'nın  Fenike ilçesinde müzik aletleri satıp öğretme kursları veriyor.  Kasim Ceylan iktisat okudu.

Şu anda bir Siirt veya onlara ait köyde yaşadığını sanıyorum.

Ferdinaz Koyuncu ve ailesi askerlik dönüşümün sonrasında İstanbul'a taşınmışlardı. Uzun yıllar Yeşil ayda grev yaptı. O kurumdan emekli oldu. Şu anda emekli ve İstanbul'da yaşıyor. Ömer Koyuncu Ferdinaz ile kardeşiydi. Aynı sınıfta okuyorlardı. Sosyal aktiviteye meraklıydı. Sakin ve oldukça efendiydi. TPAO Lüleburgaz bölgesinde işe başladı.

Erken yaşta rahmet eden arkadaşlarımdan biridir. Hakan Yargıcı ile aynı mahallede karşı evlerde yaşadık. Askere gittikten sonra babası evlerini Ankara'ya taşımıştı. Sanata yakın aile idiler. Bütün çocukları bir müzik enstrümanı çalmayı bilirdi.

Nezir Can ile de üç yıllık beraberliğimiz oldu. O liseye gitmeyi tercih etti.  Okul bittikten sonra askerlik ve TPAO sondaj bölümünde kulede çalıştı.

Baş sondor olarak emekli oldu. Nezir Şen Nusaybinliydi.  Liseyi bitirdikten sonra oraya yerleşmiş.

DSİ de çalışıp emekli oldu.  Cemil Cengiz ile orta okulda aynı sınıfta okuduk. Sanat okulunda ise farklı bölümlerde eğitim gördük. Mezun olduktan sonra TPAO nun Nusaybin sahasında çalışmaya başladı ve emekli oldu.

Şu anda İstanbul'da yaşıyor. Sınıfta kız arkadaşlarımız da vardı. Bir çoğunun adları hala hafızamda.

Ülkü Bayoğlu, Nebahat Eryılmaz, Mukaddes Öncü, Gülseren Tenik, Aynur Arslan, Lütfiye Demirel. Bir kısmı Batman'da kaldı bir kısmı da başka şehirlere yerleşerek yaşamlarını devam ettiriyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?