USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HEY GİDİ YILLAR 4

02-03-2024

7. Filo'ya ulaştığımız zaman bizi karargâh yazıhanesine aldılar.

Orada kayıtlarımız yapılırken yazıcı arkadaşlar hangi okuldan mezun olduğumuzu sordu. Hepimiz lise mezunuyduk. Bir kâğıda yazı yazmamız istendi. Yazılarımız incelendikten sonra yazıhanede çalışmak için ben tercih edildim. Yatakhane karargâha yakındı. Valizlerimizi koğuş görevlisine verdik O akşam nöbet tutmadan geçti.

Sabah uyandığımda kıdemli erlerden biri postalımı değiştirmişti. Koğuş görevlisine sordum. Yanıt alamadım. Füze bölüğünün yemekhanesi karargâhtan bir kilometre mesafe uzaklıktaydı. Kahvaltı yapmak için yürüyerek oraya gittik. Kahvaltı sonrasında ben karargahtaki yazıhaneye gittim. Kıdemli er bana ne yapmam gerektiğini anlattı temizlik ve evrak dağıtımı yapacaktım.

Onlar çalışırken çay ihtiyaçları olsa, yazıhanenin karşısındaki çay ocağından onlara çaylarını götürüyordum. İyi başlayan gün böyle devam etti. Filo komutanı Yarbay Metin Koçer'di. Müthiş bakışları vardı.

Harekât subayımız Binbaşı Asım Halaçoğlu' idi. Cana yakın bir komutandı.

Bölüğün yazı işlerine Kıdemle Başçavuş Mehmet Yakar bakıyordu. Disiplinli ancak hatalarımızı gördüğü an bizi uyarırdı. Yazıhanede üçü kıdemli bir de acemi er olarak ben vardım. Gelen evraklar düzenleyerek Muhafız, Lançher, İFC bölüklerine ulaştırmak benim görevimdi.

Günler böyle geçerken bir gün Kartal Cevizli 'de bulunan hava kuvvetler askeri kampına gidecek ekip hazırlanmıştı. Ben de seçilen guruptaydım.

Otobüs ile kampa gittik. Yaz sezonuna hazırlık maksadı ile kampa getirilmiştik. Hayatımda ilk defa denizi görüyordum. Sahili muhteşemdi. Temizlik başlamıştı. Öğle paydosu için yemekhaneye gittik. Yemekhane sacdan yapılmış barakaydı.

Çalışan erlerin tümü tek sıra halinde yemekhaneye girerek yemek masalarına oturuyorlardı. Yemekhaneye girdiğim zaman etrafa göz gezdirirken Kenan'ı gördüm.

Tabldottan tabağımı doldurduktan sonra Kenan'ın masasına oturdum.

Beni görünce hayret etti. Gülümseyerek ona baktım.

- Ben sana ne demiştim?

- Bir arkadaş yanıla geldi. Onun ile sohbet ederken senin söylediklerini unutmuştum.

- Sizi kamp listesine alan uzun boylu biri miydi?

- Evet

- Bana da teklif etti. Mesleğimi beğenmemiş olmalı ki listeye kayıt almadan gitti.

Devam edecek…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?