USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HİÇBİR ÇALIŞMA SONUÇ VERMEDİ…

15-05-2023

Evet siyasi tablomuz maalesef değişmedi, tüm olumsuz tabloya rağmen seçmen ikna edilemedi ve kararı değiştirilemedi.

Önce Batman’dan başlayacak olursak, vekil sayısı, oy oranı, cumhurbaşkanı tercihi değişmeyen Batmanlı için seçim yapmaya gerek yok!

Yeşil Sol parti ile seçime giren HDP kendisine ait olan oy oranı ile yine kendi vekil sayısı ile meclise girmeyi başardı.

AK parti ise yine eski oy oranı ve eski kemikleşmiş kitlesi ile birlikte aynı tablo ve manzara ile sadece vekil ismi değişikliği ile önceki seçimlerden farksız.

CHP her ne kadar oy oranını arttırdıysa da bir milletvekili çıkaracak sayıda oy alamadı, ama üzüldüğüm bir başka şey ise Batmanlılar hiçbir olumsuz tablodan etkilenmeden, yine cumhurbaşkanlığı için aynı kişiye oy vermiş olmaları.

Türkiye genelinde de tablo değişmedi, özellikle deprem bölgelerinde büyük bir değişimin beklendiği, Malatya, Adıyaman, Kahraman Maraş gibi iller, yine aynı zihniyet ve yine aynı duruş…

Bu sonuçlar bize şunu gösteriyor, muhalefet iktidarın tabanına inememiş ve onlarla birebir diyalog oluşturamamış.

Tabloyu değiştirecek etkili bir argüman bulamamışlar ne Sedat Peker, Ne Muhammet Yakut, ne de Ali Yeşildağ, bu halka yeterince sarayda olup bitenleri anlatamamışlar!

Ne ekonomik tablo ne sosyal manzaralar ne hukuk sisteminin durumu ne eğitim sistemi ne de genç işsizler hiçbir şekilde manzarayı değiştirememişler!

Değişim şarttı, yeni simalar ve yeni politikalara ihtiyaç vardı, genç nesil kendini göstermeli ve bu dedeler iktidarından kurtulmalıydık ama hiçbir kitle hiçbir şekilde tabloyu değiştiremedi.

Bugün mecliste belki ezici bir çoğunluğu bulamadı iktidar, yarın bunu lehine çeviremeyeceği belli olmaz, tek umut cumhur başkanlığı ikinci turu.

Değiştirebildiysek değiştirdik değişmediyse bu tablonun değişmesi ve ülkemiz ile insanlarımızın durumunun değişmesi çok zor.

Doların 22 liraya çıkmış olması, işsizliğin gün geçtikçe artması, enflasyonun canavar haline gelmesi, ülkenin dış itibarının yok olması…

Seçimlerin ardından düşeceğimiz ekonomik bataklığın vereceği zararı muhalefet iyi anlatamamış galiba, bu yüzden oy oranlarında bir değişim söz konusu değil.

Bizim umudumuz kalmadı ama bir şey daha var bu halk bu tabloyu hak ediyor demek ve içinde olduğu durumu sandığa yansıtmış oldu.

Biz olduğumuz hal üzere yönetiliriz bu Allah’ın kanunudur, bu kanun değişmez, biz kendimizi değiştirmedikçe bizi yönetenlerin değişmesini beklemeyelim.

Biz bu tabloya ve bu siyasi figürlere layık olduğumuz için bunlar tarafından yönetilmeyi hak ediyoruz, bu sonuca saygılı olmamız gerekir galiba.

Biz durumu hiçbir şekilde değiştiremeyiz ne sel felaketleri, ne depremler, ne de yoksulluk ders almamıza neden olmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?