USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İÇERDE MAFYA, DIŞARIDA İFLASLAR…

25-07-2022

Dünya adeta diken üstünde, soğuk savaşın içinden geçerken, kimse bu savaşın etkilerini dile bile getirmiyor, ekonomik savaş daha yıkıcı ve daha sarsıcı.

Birçok ülke ekonomik sıkıntılar yüzünden isyanlar, baş kaldırımalar ve halk ayaklanmaları ile adeta terör çanağına dönüşmüş, halk açız diye bağırıyor!

Peş peşe iflas eden ülkeler, bu iflaslara isyan eden halklar, despot ve acımasız yönetimler, halkını soyup onları borçlandıran diktatörler, nereye kaçacaklarını bilemiyorlar.

Dünya da bol para dönemi ve borçlanma dönemi bitmek üzere, ABD dolarlarını ülkeye geri çağırmak üzere faiz yükseltiyor.

Büyük ekonomiler bile resesyona, yani durgunluğa girmiş, üretim ve tedarik zinciri tamamen bozuldu, bu krizi anlamayan ve hesabını iyi yapamayan ülkeler maalesef iflasa etmek zorunda.

Bu iflas bayrağını çekecek olan ülkeler sırada, örneğin Pakistan ve İran, bu iki büyük ülke içinde halk tam bir isyan içinde ya askeri güçle bu isyanlar bastırılacak veya ülkeler dağılacak!

Bizim yaklaşık 10 yıldan beri ehil olmayan yöneticiler tarafından yönetilen ekonomimiz ve maliyemiz maalesef iflas etmek üzere, halk bu gelen felaketin farkında değil ama göstergeler hiçte iyi değil.

Birçok etkin ekonomist bu şekilde bir ülkenin maliyesi ve hazinesi yönetilemez diye feryat etse de maalesef dinleyen yok!

Biz yani ülkemiz içerde farklı işlerle uğraşıyor ve mafya devleti olama emareleri görülüyor, kokain pazarı ve kara para ülkesi olma iddialarının yanında, mafya ve çökme hadiseleri ise her gün farklı bir ilde ortaya çıkıyor.

Dün İzmir, Sivas ve İskenderun da mafya eli ile yapılan çökme operasyonlarının ucu devletin en üst düzeyine çıkarken, soruşturmalar halkın gözünden kaçırılmaya çalışılıyor.

Oysa sosyal medya tüm çıplaklığı ile olayları cesurca ve büyük çabalarla kamuoyunun huzuruna taşıyor.

Çökme olaylarını belgeleri ile okyanus ötesinden sosyal medyaya servis yapan Cevheri Güven, son olarak patlattığı bomba ile çok ilginç mafya devlet adalet ve hukuk ilişkisini ortaya koyuyor!

Gaziantep te, FETÖ borsası ile iş adamlarına çöken MHP li mafya babalarının paylaşım kavgasında, devletin valisi, güvenlik güçleri ve sarayın hukukçusu ile diğer yetkililerin nasıl esir alındığı…

Bu olay üzerine devletin savcılarının, suçluları korumak için ifadeleri nasıl kayda geçirmediler, belgesi ile ortaya çıkarıldığına şahit oluyoruz.

Baron savcılardan sonra, hukuk tanımayan savcılar ve sarayı korumak için hukuku ayaklar altına alan savcılar, bu manzaraları gören vatandaş hakkını aramak için bu savcıların olduğu adliye saraylarının yakınından bile geçmez.

Biz yargılandığımız hakaret davalarında nasıl hiçbir gerekçe yokken basit yargılamalarla bana şahsıma bile talimatla hapis cezalarının verildiğine şahit oluyorduk, ama bu kadarını hiç düşünememiştim.

Yani bizleri Allah bu adalet mekanizmasından korusun, bizler bu saraylardan adalet beklememiz tamamen saflık olur.

Buna rağmen bir çok vicdanlı ve bir çok adil savcı ve hakimin olduğunu da biliyoruz, birkaç hukuk bilmez adalet tanımaz savcı ve hakim ile bu sistemin çökeceğini sanmıyorum ama acil önlem alınması gerekir.

Çökme ve çalma işini yapanalar ne zamanki bir birine düşüp paylaşım krizi aralarında çıkıyorsa, işte o zaman tüm kirli ilişkiler ortaya saçılıyor.

Mafya babasının paylaşım kavgasında tüm kirli ilişkiler ağı ve adaletin çürümüşlüğü otaya çıkıyor.

Ya AKP iktidarı bu kirli çuvalı sırtından atar, ya da kendisi ve ülkesi bu yükün altında çöker!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?