USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İKİNCİ DÖNEM VE ALINACAK TEDBİRLER…

04-08-2020

Corona virüs salgını ile ilgili dünya ikinci dalgaya hazırlanıyor, bunun la ilgili bilim adamları ve siyasiler farklı açıklamalarda bulunuyor.

Örneğin sağlık bakanı Koca bu ikinci dalga için öngördüğü şöyle: “Fahrettin Kocadan korkutan 2. dalga açıklaması: Ölümlerde artış olabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Fahrettin Koca, ''Dünyanın beklediği ikinci dalga dönemine daha iyi geçiş yapmamız, bugünleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Risk devam ediyor.”

Yani bizimkiler adım hıdır elimden gelen budur diyerek, ölümlere hazır olmamız için bizleri nazikçe uyarıyorlar…

Dünya da ise özellikle en büyük patron Trump: 

“ABD Başkanı Trump'tan dikkat çeken karantina açıklaması: Zararı yararından çok

Koronavirüsten korunmak için şu anda en etkili yöntem karantina olarak biliniyor. ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan karantina önlemleri ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gelecekteki enfeksiyon riskini engellemediğini söyleyen Trump "Karantina yönteminin zararı yararından çok. Bu karantinaların amacı, virüse karşı hastaneler başta olmak üzere kapasite geliştirilmesi, hastalık hakkında daha çok bilgi edinme, aşı ve tedavi geliştirme için zaman kazanmaktı" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kovid-19'un ülkenin bazı bölgelerinde hala çok yaygın olduğunu ve insanların gardlarını düşürmemesi gerektiğini vurgulayan Trump, "Tüm Amerikalılar şunu bilmeli, sürekli karantina, istediğimiz sonuca ulaşmak için uygulanabilir bir yöntem değil. Bu yöntemin, zararı yararından çok." ifadesini kullandı.

Dünyanın birçok noktasında salgının tekrar hız kazandığına işaret eden Trump, "Karantinalar, Kovid-19'un gelecekte bulaşmasını engellemiyor. Bu karantinaların amacı, virüse karşı hastaneler başta olmak üzere kapasite geliştirilmesi, hastalık hakkında daha çok bilgi edinme, aşı ve tedavi geliştirme için zaman kazanmaktı." değerlendirmesinde bulundu.”

Yani her yerde siyasiler aynı kafada ve aynı yaklaşım tarzı ile insanları kaderine terk etmiş vaziyette, kimse bu siyasilerin neden olaylara bu kadar rahat yaklaştıklarını ve akla gelen önlemlere neden başvurmadıklarının hesabını sormuyor, soramıyor!

Bu sırada her yerde tüm hızı ile yayılan virüs için ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı ile harekete edildikçe, tıpkı soğuk algınlığı ve grip gibi, normal ve sıradan bir hastalık olarak görülüp herkesin işine bakması ve önüne bakması gerektiği kanaatı yaygınlık kazanmaktadır.

Bizler madem devletleri, yönetimleri siyasileri yanımızda göremeyeceğiz, madem ki, bilim madamları ve tıp camiası tamamen çaresiz o halde bırakın yağımızda kavrulalım, en azından bu krizi fırsata çeviren bazı özel sağlık kuruluşlarının fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçiniz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?