USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İKTİDARDAN NEMALANMAYAN YOK GİBİ!

08-08-2021

 İki gün önce, dinlenmeye çekilen ve piyasayı dinlemeye alan, Sedat Peker nihayet twet leri ile yine gündeme oturdu…
Aslında Peker yeni bir şeyler söylemiyor, söyledikleri muhalifleri ve saray dedikodularını teyit amacıyla çok önemli.
Örneğin Zindaşti, olayı ve Burhan Kuzu hadisesi tamamen kamuoyu tarafından bilinen bir hadise idi, ama her olayda olduğu gibi saray bunu da görmezlikten gelince, yargı ve güvenlik bu olayı unuttu bile!
Diğer bir hadise ise adli tıp raporlarının büyük paralar karşılığı içişleri bakanlığı tarafından nasıl  düzenlendiği ve kimlere düzenlendiği!
Birde piyasada dolaşan Abdulhamit alayları gibi, Tayyip alaylarının silahlı bir güç olarak ortaya çıkacağı, bunların görevinin ise sadece iktidarı korumaya yönelik olacağı!
Sedat Peker her ne kadar bu olayları kendi üslup u ile anlatmaya çalışsa da, bunlara olan olaylara ve diğer tüm olumsuzluklara karşı hem kırk yaş altı, hem de sarayın sessiz kalması herkesi çileden çıkarmaktadır.  
En son yangınlar için koparılan feryatlar ve atılan çığlıklara rağmen saray ve çevresi kendi bildiğinden hiç çıkmadı ve istediği gibi süreci yöneterek, ormanların sönmesini seyretti!
Her gün feryat figan atan muhalefetin Afganlı militanların kafileler halinde, ülkemize girmesine yine her olayda olduğu gibi saray sessiz ve tepkisiz liğini koruyor!  
Bunların ne anlama geldiğini bana sorarsanız ben bile bir anlam veremiyorum, tüm yorumcuların isabetli bir yorum yaptıklarına inanmıyorum.
İçerde kıyasıya bir mücadele yapıldığını ifade eden iktidar dışarda ise kendisine yakın jetlerde yakalanan tonlarca kokain için hiçbir tepki vermemesi, yine çok ilginç.
Bu güne kadar hiçbir istihbarat ve hiçbir savcının harekete geçmemesi, kimsenin sesinin çıkmaması doğrusu sıradan vatandaşı bile şaşırtıyor!
Haydi bunları da geçelim, ekonomik çöküş ve enflasyonun bu kadar yükselmesi ile faizin getirisinin bu enflasyon rakamına göre neredeyse sıfır olması!
Bundan sonra ya faizin yükselmesi veya dövizin çıldırması gerektiğini iddia eden ekonomistlerin hiç dikkate alınmaması!
Soframıza gelen lokmaların ve porsiyonların her gün biraz daha küçülmesi ve her geçen gün paranın alım değerinin düşmesi ile cebimizdeki liranın ermesine, neden saraydan bir tepki yok!
Bırakın yapsınlar, bırakın geçsinler politikası ve bu sessizlik tepkisizlik ile bu iktidarın sürmesi ve bu devletin uzun yaşaması mümkün mü?
Biz bu kadar borç ve bu kadar yoksulluk içinde tepinirken, geçen hafta Somali ye 30 milyon dolarlık bir yardım paketinin onaylanması yine bizleri şaşkına çeviren bir çalışma oldu!
Biz sel ve deprem yaralarını sarmak için yeterli kaynak bulamamamıza rağmen, biz yangın söndürme uçaklarının tamirine kaynak bulamamamıza rağmen, biz Pandemi ile mücadele için esnafımıza kredi vermememize rağmen, bu kadar bonker davranmamıza biz değil, dünya şaşırıyor! 
Tüm muhalefet, Sedat Peker tüm gücüyle, hatta tüm dünya üstümüze gelse yine de saray bildiğinden dönmez ve hiç kimseyi dinlemez, onlar bildiğini okur geçer! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?