USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İKTİDARIN SİYASİLERİ ÇIKMAZDA…

17-08-2022

Batman, Batman olalı bu kadar aciz, çaresiz ve umutsuz kalmamıştı, yatırımlar yetersiz ödenekler kifayetsiz, hizmetler eksik aksak…

Siyasiler in Halkın karşısına çıkacak yüzleri ve söyleyecek sözleri kalmadı, bir iktidar partisi başkan ve vekilleri bu kadar yetersiz kalmamıştı.

Halkın karşısına çıkmaktan imtina eden, halka şirin görünecek hiçbir yüzleri kalmayan, halka verecek hiçbir argümanları olmayan…

Ne fikir kaldı ne dava, ne düşünce kaldı ne inanç, ne itibar kaldı ne güven, siyasi hatta siyasilerin tutunduğu dalları olur, söyleyecek bazı sözleri olur.

Bu güne kadar yani yaklaşık 10 yıldan beri siyasilerin dilinden düşürmediği ve oldu olacak bitti bitecek, proje ve hizmetler maalesef bu güne kadar gerçekleştirilmedi.

Özellikle eğitim alanındaki yatırımlar ve hizmetler, Kültür ve Turizm alanındaki aksaklıklar, karayolları tarafından bitirilemeyen, Batman çıkışı Diyarbakır 10 Km’lik azap yolu, yıllardır ihaleye çıkarılamayan hastaneler, şehir içi hizmet ve yatırımlar. 

Halka ve siyasilere kapalı bir belediye, söz geçiremedikleri bir Üniversite, karşısına çıkamadıkları bir il valisi, yaklaşamadıkları bir il emniyet müdürü…

Bu atmosferde yaklaşan genel seçimlerde, işsizler ordusuna söyleyecek sözleri, açlar kitlesini avutacak oyunları, siftahsız ve karsız çalışan esnafı, iş yapamayan tüccarı…

İnşaat yapamayan müteahhidi, okul okuyamayan genci, yurt bulamayan öğrencisi, doktor bulamayan hastası, maaşı yetmeyen memur ve emeklisine bakacak hal kalmamış.

Tam bu sırada sahaya inen vali ve emniyet müdürü, siyasileri kurtarmak için yaptıkları çalışmaları, evinin kapısını sonuna kadar herkese açmaları ve milletle kucaklamaları…

İşte bu atmosferde siyasilerin eli kolu bağlı, bu yalnız iktidar için geçerli değil, muhalefette maalesef muhalefetliğini yapamadığı için,  onlarda çaresiz ve onlarda etkisiz…

Kimse kusura bakmasın, halk demokrasi, hukuk ve ekmek peşinde iken bu olumsuzlukların sebebi, iktidar ve göz yuman muhalefetin fazla bir itibarının olacağına inanmıyorum.

Yeni bir kurtarıcı ve yeni bir misyona ihtiyaç vardır, hayaller, ironi, algı operasyonları, kanaatkar tavsiyeler ve dini telkinler, inanç ve milliyet, bayrak ve vatan üzerinden hamaset ve popülist yaklaşımlar hiçbir sonuç getirmeyecektir.

Kimsenin bu ortamdan bu tablodan medet ummaması gerekir, yeni bir heyecan ve yeni bir ruh lazım bu ortamın değişmesi için yeni bir güven ortamı tesis edilmesi gerekir.

Siyasiler ne esnafın, ne köylünün, ne de kasabalının karşısına çıkacak yüzleri kalmadı, bu yüzle siyaset yapılması mümkün değil.

Kim bu halka ne verecekse ne umutlar besleyecekse, Yeni bir yapılanma ve yeni bir ruh lazım, iktidar ektiklerini biçiyorsa, muhalefet ise hiç ekemediği boş tarlada harman kurmuş saman dövüyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?