USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İLKEL BİR BELEDİYECİLİK!

24-10-2021

Batman belediyesi ilkel bir belediyecilik yöntemi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çağda her şeyin planlandığı ve belli bir programa bağlanarak en verimli şekilde uygulandığı bir çağ…

Batman Belediyesi ise maalesef plansız, programsız ve israfın içinde tepinerek, iş yapmaya çalışıyor!

Önce yol çalışmalarından başlayalım, yeni yol ve yeni güzergahları bırakın açmayı, eski yolların yamalama çalışmalarını bile başarılı bir şekilde yapamıyorlar…

Tam üç ay oldu ipragaz mahallesi kavşağından Şafak mahallesi, Fatih ve Bahçelievler mahallelerinde yapılan çalışmalar, yapboz ve bir türlü bitiremem üzerinde kargaşa içinde sürdürülüyor.

Bu gün bile yeniden kanal açmaya başlanılan bu yola üç ay içinde üçüncü kepçe vurulup, üçüncü asfalt serimi yapılacak!

Diğer mahalleler ise tam bir tarla misali ne araç girebiliyor ne de yaya girebiliyor, bu yaz boyunca bu semtlere verilen eziyet tam bir Kayyum eziyeti!

Yolları bir kenara bırakalım, gelelim kültürel çalışmalar ve sergi çalışmalarına, o kadar ilkel bir sergi bu çağda bu şartlarda ancak Kayyum sisteminde olur, Batman’ın doğusu ile Batısını birleştiren ana arteri günlerce kapatıp, fuar adı altında sergi açmak!

Her ilin bir Fuar alanı var ve tüm ciddi fuarlar bu alanda yapılmakta, herkes rahat etmekte ve kimsenin işine, yoluna müdahale yapılmamaktadır.

Üçüncüsü ise ulaşım, yani toplu taşıma rezaleti, hala çok ilkel sistemle yapılan Batman kent işi toplu taşıma araçları son derece eski ve demode araçlar olup bakımsız ve dökülmüş vaziyette…

Kayyum belediyeciliği sadece günü kurtarma peşinde olduğu için, halk desteği ve memnuniyeti olmadığı için, yeni ulaşım projeleri üretmediği gibi, bu projelerin ıslahına da çalışmıyor!

Oysa tüm illerde raylı sistemler ve yer altı ulaşım projelere gündeme getirilerek, modern araçlar servise alınmaktadır…

Diğer bir sorun ise imar ve imara açılan bölgelerdeki, altyapı sorunları bu sorunların görmezden gelinmesi.

İmara açılan bölgelerde Mantar biter gibi, devasa binalar ve siteler tamamlanmak üzere, özellikle Hasankeyf yolu Kent çıkışına bakarsanız, yeni bir yerleşim merkezi haline gelmiş bu bölge.

Maalesef bu bölgeye Müteahhitler in yatırım yaptığı kadar belediye yatırım yapamıyor ve ilgi gösteremiyor.

İlk yağmurlarla birlikte bu binalara ulaşım imkansız, yarın bu binalar bittiğinde ise bu modern ve pırıl pırıl binalarda oturmak ise mümkün değil.

Bu sitelerin hizmete açılması için, gerekli olan altyapı ( Su, Kanalizasyon, Doğalgaz, telekomünikasyon, yol ve sosyal alan) gibi çalışmaların projesi bile yapılmamıştır.

Oysa çağdaş kentleşme de imar projeleri açılır açılmaz, inşaat ruhsatlarından önce altyapı çalışmaları belediye tarafından gerçekleştirildikten sonra, inşaat ruhsatları verilir ve konut yapımına müsaade edilir.

İşte bu çağda Kayyum belediyeciliği ve çarpık hizmet ile çarpık kentleşme. Geçen gün Kayyum; Tüm sorunların çarpık kentleşmeden kaynaklandığını söylemesi ise manidardır, bu çarpıklığın mimarları ise son altı yıl içinde hiçbir sorumluluk yüklenmeyen ve emanetçi olarak kendilerini gören Kayyumlardan kaynaklanmıyormuş gibi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?