USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İMAR, ÇETE, MAFYA, İKTİDAR…

26-02-2023

Son günlerde özellikle K. Maraş ve Hatay depremlerinden sonra, ortaya çıkan önemli suç örgütü yapılanmaları…

Özellikle 21 yıllık iktidarın şehirlerde oluşturduğu rant merkezlerinde, sürekli İnşaat ve imar rantiyecilerinden söz ediliyor…

Tıpkı Susurluk ve tıpkı Marinadaki devlet, mafya, Çete, siyaset iç içe girdiği rant yapılanması, bir tarafından kara para, bir tarafından imar kirliliği, bir tarafından uyuşturucu ve toplu cinayetler…

İşte depremlerle ortaya çıkan bu yapılanmada patlak veren en küçük hücreyi oluşturan Nurdağı ilçesi ve yıllar önce Batman da olup bitenler!

Dikkat edin bundan önceki Kayyum ve valilerin belediye imar ve Çevre şehircilik te dönen dolaplar, Batman gibi bir yerde Ankara dan alınan yüksek katlı bina ruhsatları…

Tıpkı bugün deprem altında kalan Gaziantep in bu küçük ilçesinde ortaya çıkan devlet siyaset ve müteahhit ilişkilerinin içindeki pisliklerin ortaya saçılması gibi…

Bakın Nurdağı ilçesindeki imar ve yolsuzluklar ile ihalelerde adam kayırmalar ve vurulan vurgunlar, bugün depremin altında kalan iktidarın rantiyecileri, can verenler ise zavallı halk!

Bu gün bu tür olaylar Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya… Gibi İktidarın oy oranının yüksek olduğu iller ve ilçeleri…

Bu illerde dönen imar yolsuzlukları, tüm ülke genelinde aynı şekilde cereyan etmiştir, bu çete ve mafya, siyaset üçgenini gören vatandaşlar ise onlara güvenerek, inanarak, oy veren ve onları iktidar yapan kurbanlar…

Şimdi bu insanların hesabını kim nasıl soracak bu siyaset, çete ve mafya üçgeninden, hala bu iktidar ve bu iktidarın savunduğu kollayıp koruduğu bu sistemden bu şekliyle kimse hesap soramaz!

Bakın MKYK üyesi bir milletvekili, ortağı olan milletvekiline, açıkça, karı satıcısı ve uyuşturucu satıcısı suçlamasında bulunuyor!

Bu kamuoyunda açıkça ortaya saçılmasına rağmen, parti genel başkanlarından ses bile çıkmıyor, hiç kimseye yargı dokunamıyor, yaptıkları ve itirafları sadece çenemizi yoruyor!

Batman bu yaşananları yaşamadan önce, bu imar kirliliğine göz yumanları, bizzat bu köşemde yıllar önce deşifre etmeme rağmen, maalesef ben yargılandım ve ben hakaret davaları ile hapis cezaları ile cezalandırıldım, hiç kimse arkamda durmadı!

Dua, edin ki bugün bu deprem, Batman gibi, zemini yumuşak ve altı ıslak bir ilde olmadı, on binlerce canımız enkaz altında kalacaktı.

Bu depremin merkez üssü kilometrelerce uzakta olmasına rağmen, bu 5 şiddetindeki deprem yansıması ile bile yüzlerce binamız kullanılamaz raporu ile boşaltılmıştır! 

Bugün Diyarbakır Caddesi üzerinde birçok iş yeri, Banka, konut ve ofis taşınma kararı alarak, iş yerlerine kilit vurmak zorunda kalmışlardır.

Batman Milletvekili Özdemir’e iletmemize rağmen Mücbir sebep iller listesine Batmanı almak için hiçbir girişimde bulunulmadı!

Bizim başımızdaki siyasi liyakatsizlik maalesef imar çarpıklığından daha fazla zararlı ve daha fazla etkili olacak bir deprem!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?