USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İNANÇ VE VATAN DUYGUSU!...

20-12-2021

İktidardaki ortakların yaptıkları uygulamaları ve icraatları ile sadece ekonomimize zarar vermekle yetinmiyorlar, birde bunun İnanç ve Milli duygular konusunda verdikleri zayiatlar çok fazla.

İnsanlarımızın manevi duyguları ve inançları üzerinde o kadar fazla siyaset yapılarak, fazlası ile kullanılması, bu iki önemli duygunun körelmesine neden oldu!

Bu gün cumhur ittifakı adı altında bir araya gelen iki siyasi partinin, en büyük silahları birinin Din, diğerinin ise Milli duygular üzerinde siyaset yapması.

Bu iki partinin tüm icraatları bu iki önemli manevi duyguya hitap ettiği için, içine girdikleri yanlışlar bu iki manevi duyguyu köreltmektedir.

Camiye gidip ön saflarda saf tutarak, dilinden Allah ve elinden teşbih düşürmeyerek, insanların güvenini sağlayan, büyük ortak, camiden çıktıktan sonra, iddia edildiği gibi, amme hakkına tecavüz ediyorsa, servetine servet katıyor ve her türlü inanç dışı yollardan kazanç sağlıyorsa…

Hakkında iddia edildiği gibi ki bu güne kadar hiçbir iddiaya ya olumlu veya olumsuz cevap vermemiş, buna göre, çeteler, mafya ve kara para işlerine bulaşmış, Kokain ve diğer yasa dışı kötü alışkanlıklara alet olmuş…

Devletin hazinesini haramzadelere peşkeş çekerek adaletsiz bir dağılım sonucu halkın büyük kesimini mağdur etmiş ise ….

Diğer ortak yani küçük ortak halkın Milli duyguları üzerinden ve sözde milliyetçilik yaparak aldığı oylarla hükümete ortak olduktan sonra, şehit cenazeleri ve bölücülük korkusu üzerinden oy devşirerek, bir yere gelmiş ise…

Bu gelişi ile birlikte vatanın bölünmesine, başkalarının topraklarına saldırmasına, çeteler ve mafya üzerinden soygun yaptırarak, halkı değerlerine zarar vermesine, milleti soyan ve millete zarar veren oluşumlara destek vermesine, şehit aileleri yerine mafya ve çete ailelerine sahip çıkmasına, konuşan muhalefete ikna yerine sopa ile hiza vermesine, hadlerini bildirmesine…

Milli para, milli servet ve milli kaynaklar başkasına satılarak, milli topraklar parsel, parsel peşkeş çekilirken seyirci kalmasına, nasıl bir milliyetçilik anlayışı olur?

İşte bu milliyetçilerin koalisyonu zamanında, bu ülkeyi beş milyon Suriyeli ve bir milyon Afganlı işgal ederken, sırf kamuoyuna bölücüler ill savaşıyoruz görüntüsü altında, Kürtlere saldırıp onları öldürmek ve bu sözde mücadele için harcanan milli servetlerin gittiği adresler!

Sonuç olarak bu Milliyetçi ve mukaddesatçı koalisyon, onlara inanarak oy verenler ve tarafsız kalan tüm halkın, Din ve İman ile Milli ve Yerli hiçbir şeye değer vermemelerine neden oldular!

Bu gün bu iki ortağın yaklaşık on yıllık uygulamaları sonucu, Dinden insanlar arılardan kaçar gibi kaçıyorlar ve milli duygularından yoksun, vatan duygusunu yitirmiş el kapılarına ve yurt dışına kaçıyorlar!

Bu mu inanç ve bu mu Milliyetçilik? Bu vatan sadece ekonomik olarak terk edilmiyor, bu vatanın başkaları tarafından işgal edildiğine inanan birçok kişi, inançsız olarak kendini sınırlara vuruyor, bu sistemden kaçmak için ölümü bile göze alanlar var!

İnançsız ve milli duygusuz kalan halk, yoksulluğun pençesine düşerken, kendini ve ailesini toplu olarak imha ederek çaresizliğini bu şekilde sonlandırıyor!

İntihar edenlerin sayısı yetmezmiş gibi, toplu intihar ve toplu çaresizliklere de şahit oluyoruz, iki ortağa göre ise ülkemizde her şey dört dörtlük ve insanlarımız çok mutlu, hatta çok umutlu!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?