USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İNDİR, BİNDİR BU DA KİMDİR?

30-01-2022

İktidar sanki tam bir talana doğru gidiyor, yani seçim yerine, algı, çalgı ve talan yaparak seçimden sonra bizi savaştan çıkmış bir devlete dönüşeceğiz…

Son günlerde, her şey seçime endeksli ve ister yerelde, ister genelde, devlet her şeyi tozpembe göstermekte ve şirin görünmeye çalışmaktadır.

Bakın dikkat edin özellikle Batman valisi ve Kayyum u her kese şirin görünmek için, her tarafa zeytin dalı uzatıyor ve herkesle yapmacıkta olsa dost görünmeye çalışıyor!

Birçok cezalı ve yıkım kararı verilen binaları sahiplerine geri iade ederken, valiliğe ve belediye ye almadığı birçok kişinin ayağına kadar gidiyor!

Daha düne kadar adam yerine koymadığı yerel gazete sahiplerine hem abone, hem de, yok saydığı itibarlarını geri veriyor!

Saray bundan farklı değil, şimdi bize yeni bir oyun tezgâhlıyorlar, birçok makamda özellikle TÜİK başkanı ve Tarım Kredi Kooperatifleri genel müdürü gibi şahısları önce bindiriyor, fiyatlar inmeyince bu adam da kim? Diyerek onu tekrar bindiriyor, yani eşeğe ters bindiriyor!

Daha sonra fiyatları indiren ve bu adamlar kimdir? Bu fiyatları kim yükseltti, nasıl yükseldi? Diyerek birkaç gün önce dediği gibi sayın cumhurbaşkanımızın ‘  Faiz i nasıl düşürdükse, Enflasyonu da yakında indiririz’ sözlerini doğrulayacak…

Faiz algı yolu ile indi diyeceğimiz gibi, yani politika faz yüzde 14 ama reel faiz yani iş adamına ve tüketiciye faiz, yüzde 30 seviyelerinde!

TÜİK başkanı değiştikten sonra, bakın Şubat ve Mart dönemi enflasyon rakamlarına siz bile şaşıracaksınız, yeni bir cambaz ipe çıktı ve herkes onu seyredecek, adamlar malı götürecek!

Nasıl valimiz bazı küçük değişiklikler ile basının ve bazı kesimlerin dikkatini ipteki cambaz çevirmeyi başardıysa, sarayda aynı taktik ile dikkatleri başka yöne çevirerek, seçimi koparmaya çalışacak!

Bu senaryo ve bu algı operasyonu tutar mı? Bence tutar, halk bu halk olduktan sonra, muhalefet bu muhalefet olduktan sonra…

Yerelde ve genelde bu iktidar ve bu yerel siyasilerin seçim sonuçlarını en yakın seçimde göreceğiz, örneğin Batman valisi Şahin bu güne kadar uyguladıkları siyasi ve idari yönetiminin sonuçlarını görecektir.

Tek umudum ve isteğim ise yönettiği Batman valiliği ve Batman belediyesinin ilk seçimde ezici bir oy çokluğu ile HDP’nin eline geçtiği günü onunla beraber görmek isterim.

Bu son günlerdeki şirin görünmeler ve dişlerini gıcırdatarak, keskin tırnaklarını ve acımasız pençelerini sağlayarak, bu birkaç ay da her şeyin değişeceğini sanıyor!

Bu şekilde ne devlet yönetilir ne valilik ne de belediye başkanlığı yapılır, bu tam bir talan ve tam bir çete devleti uygulaması ve bunun sonucu, savaştan çıkmış bir ulus olacaktır.

Sarayda tek adam, Batman da tek adam, ama kazanılan hiçbir halk ve hiçbir il yok, ne acı ve ne üzücü bir tablo!

Halk ve İnsanların kazanılmasın ve insanlığa hizmet amacı olmayan hiçbir düşünce ve hiçbir idarenin uzun süreli ayakta kalması mümkün değil…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?