USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İŞİNE GELDİĞİ KARARA CEZA..

22-06-2020

İktidar ve siyasi yönetim birimleri Pandemiyi kendi siyasi çıkarlarına ve sosyal eğilimlerine göre kullanmaya çalışırken, vatandaşın cebine gözünü dikerek, ekonomik rant peşinde…

Corona virüs veya Covit 19 Pandemi si ile mücadele tamamen maske etrafında yoğunlaşırken, yetkililer ve kurullar keyfi uygulamalarla vatandaşı canından bezdirdi…

Birçok ilde maske takma zorunluluğu getirilirken, bu zorunluluğa uymamanın cezası olarak 900 TL olarak belirlenmesi, tam ironi olarak değerlendirildi.

Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında, virüsün yayılmasında engel teşkil edecek tedbirlerin en zayıf halkasını oluşturan maske takma zorunluluğu, anlamsız bulunuyor…

Dünya sağlık örgütü tarafından takılması sakıncalı bulunan bu maskenin faydalarından çok zararının olduğu bilimsel çevrelerce açıklanmasına rağmen, neden iktidar ve hıfzıssıhha kurulları bu yasağı önemsiyor?

Özellikle yakın mesafe kuralları ve temas ve kalabalık ortamlara hiç dikkat edilmemesi, tek çözümün maskede aranması dikkat çekici bulunuyor!

Bazen ceza korkusundan olsa gerek, parklarda spor yapanların bile maske taktıklarına şahit oluyoruz, oysa ağzı kapalı spor yapmak nefes darlığı ve kriz e neden olabilir!

 Memur kafası ile alınan bu tür yanlış kararların altında tamamen merkeziyetçi, yargılamadan kararlara uyma zihniyeti yatmaktadır.

Bu kararlar doğrultusunda, bu gün başlayan bu ceza uygulaması ile birçok Batmanlının cebinin yanacağı açıkça ortada…

Ben şahsen bu sıcakta maske takacağıma iş yerinde oturur hiç dışarı çıkmamayı tercih ederim, bu gün bu salgının yayılması ile ilgili bile tam bir bilimsel açıklamada bulunamayan yetkisiz yetkililer, maalesef bu sıcakta bize maske gibi zararlı bir aksesuarı zorunlu görmekteler…

Tıpkı araç plakası gibi kolay tespit edilen ve kolay okunabilen bu zararlı aksesuardan kurtulmamız gerektiğini dünya nın birçok bilim adamı ifade ederken…

Baskının, diktatörlüğün, sindirmenin ve yönetme psikolojisi ile sürü halinde gütmenin tatminin yaşamak isteyen yetkililer ve mülki amirler, bu kararı bir kez daha gözden geçirmeliler…

İşte bakanlığın, cezalı ve yasaklı önlemi…

 “ Bakanlık, maske takılması kuralıyla ilgili üç gün boyunca uymayanların uyarılması ve bilgilendirilmesini istemişti.

Bakanlık talimatıyla bu sürenin dolmasıyla birlikte bugünden itibaren maske takma zorunluluğuna uymayanlara ceza kesilmesi bekleniyor.

Talimatta, salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına uymanın yanı sıra maske kullanımının da son derece önemli olduğu belirtildi.”

Ve…. İşte bilimsel açıklamalar…

“Prof. Dr. Erensoy, "Hasta kişinin maske takması önemli, sağlıklı kişilerin değil. Maskelerin gerektiği yerde kullanılması önemli. Tedbirimizi alacağız ama abartarak paniğe de sebep olmayacağız. Maskeyle dolaşmak da normal değil." dedi.

“Aydınlık Sırlar adlı bir Facebook sayfasında yer alan bir gönderide Covid-19’a neden olan virüse engel olmak için maske takmanın, sivrisinekler için çit kurmaya benzediği, faydasız olduğu, ayrıca maskelerin karbondioksit zehirlenmesi sonucu “hypercapnia”ya neden olabileceği öne sürüldü. Binlerce kişi tarafından görüntülenen gönderi, 300 kez de paylaşıldı”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?