USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İSLAM DA CİMRİLİK NEDİR?

27-03-2024

İslam dinine göre serveti övünen Karun ve ona yapılan lanet ile mal biriktiren ve kimseyi faydalandırmayanlara, cimri ve lanetli denilmiştir.

Karun bu gün ki kadınlarımızın yaptığı gibi malı ile gösteriş yaparmış, koluna, bilezikler, kulağına küpeler, boynuna zincirler asarmış, altın ve gümüşten…

Halkı açlıktan kırılırken o sadece zenginliği ile övünür mal ve para biriktirerek gösteriş yaparmış, tıpkı bu gün ki cimri, dindar zenginler gibi!

AK Parti’den önce yani ayakkabı kutuları icat edilmeden önceki dönemlerde o zamanlar, paralar sikkeler küplerde saklanırmış!

Küpler dolusu sikkeleri toplayıp servetlerine servet katarlarmış o eski cimri ve lanetli zenginler! İşte Kuran ve İslam dini bu tür zenginliğe karşı ve bu tür cimriliğe karşı durmuş ve bunlarla mücadele etmiştir.

Dünya hayatını eğlence ve oyun yapılması, mal mülk biriktirilmesi ve bu malla övünmek, aşiret ve çevresi, takipçi ve taraftarı ile övünmekten ibaret sananlara karşı Kuran lanet okumuş ve onlara karşı savaşmıştır.

Dünya’yı bu gibi şeylere ve anlamsız çıkarlara feda eden, dünyadan hiçbir tat ve zevk almayan, tüm iş mal biriktirip, insanları kıskandıran ve onlara hiçbir yararı olmayan insanlar için bu dünya boş bir dünyadır demektedir.

Oysa dünyanın yararlı ve faydalı yönleri içinde yaşamak ve zevk almak yönleri, malı mülkü ve işi, çevresi ile dünyanın gelişmesine hizmet eden, insanlığın ve çevrenin gelişmesini sağlayan…

İnsanlığın çağ atlamasına, dünyadaki nimetleri tüm insanlar ile paylaşmasını bilen, dünya insanlarının eğitim, öğretim ve huzuru için çabalayanlar, bu Dünya’yı cennete çevirenlerdir.

Dünya ve gezegenler Allah’ın nurudur, bunları Allah’ın eleştirmesi ve boş işler olduğunu söylemesi mümkün mü?

Bu mallar ve bu kanan boş metalar peşinde koşup onlarla övünenler için ise boş lakırdı ve boş işler olarak bakılmaktadır.

Bakın yeryüzüne, malı mülkü ile övünenler değil, insanlara yaptığı hizmetler, sanat ve kültürel çalışmalar, bilim ve ilimle insanların rahatını sağlayanlar kazançlıdır ve bu dünya da kalmak onların hakkıdır.

Dünya sevilmez mi insanlarının mutlu ve huzurlu, ölümlerin ve cinayetlerin olmadığı cimlerin çalıp çırpıp o malları biriktirmediği, insanlık için kullandığı bir dünya…

Cimrilik, kin, haset, öfke yedi büyük günahtan biridir ve Allah tarafından lanet edilmiştir, bu büyük günahtan uzak durmalı ve Allah’ın lanetini kazanmamalıyız.

Tembellik ve başkasının malından, emeğinden geçinmek, çalışmadan kazanmadan başkasının emeğine göz dikmek gibi.

Ömrü uyumak ve tembellikle geçen ve hiçbir üretimde bulunmayan kişi Allah’ın lanetine uğrayan kişidir, Allah bu tür insanları sevmez, tıpkı cimri gibi, hasut biri gibi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?