USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADIN ŞİDDETİNİ YARATIYOR…

29-09-2019

Kadına şiddet ve Kadın cinayetleri her gün artmakta ve iş ulusal boyutta tam bir kriz haline gelmektedir.
Dikkat ederseniz cinayete kurban giden ve şiddet gören Kadın hakkında toplum olarak, tam bir mutabakat içinde değiliz…
İşte bu konunun sorgulanması ve açık sözlülükle ortada tartışılması gerekir, Kadın şiddet gördüğü sadece koca veya eş, yada sevgili değil…
Kadın oğlundan, kardeşinden, eşinden, babasında, dayısından, tüm erkeklerden şiddet görüyor ve cinayete maruz kalıyor…
Bizim toplumun gelenekleri ve inançları, kadının özgür ve kendi başına hareket etmesine maalesef engeldir, biz batı toplumu veya diğer toplumlar gibi, yetiştirilmedik…
Birincisi, toplum Kadını aklı kısa görmekte ve erkeklerine himayesinde, onun bir eşyası ve değerli bir madeni olarak tanımlamaktadır.
Kadını erkek alacak, erkek koruyacak, istediği gibi çalıştırıp, istediği gibi, yedirip, içirecek, giydirip gezdirecek…
Kadın kendi başına dışarı çıkamayacak, kadına sahiplenenin dışında kimse bakmayacak, bakanın ise cezası ölüm olacak, bakanı öldüremiyorsan, kadını öldüreceksin…
İşte bu anlayış ve inancın, tamamı maalesef toplumun namus dediği,  çok önemsedikleri, Kadının bedeninde toplanan bir değer.
Bu değerin kendi başına hareket etmesi, düşünmesi, dışarı çıkarak, topluma karışması, toplumda bir rol alarak, bu rolünü oynaması, onun cinayetine neden olmaktadır.
Bizler bu tehlikeli krizi nasıl yönetecek ve nasıl çözüme kavuşturacağımızı, sanırım bilmemekteyiz, çünkü en feminist erkek bile bir zaman geliyor, Kadın cinayetini hoş görü ile karşılayabiliyor!
Bunu kökten çözmek ve sürdürebilmek için, yegane çözüm, eğitimli bir toplum ile bilinçli bir inanç yapısı için reformlara gitmektir.
Birincisi toplumsal eğitim için, yeniden bir sosyal eğitim politikası oluşturmak ve dinde, inançta reforma gitmek…
Toplumun yüzde doksanının, alimlerin ise yüzde yüzü nün dini tam olarak bilmediği, bir İslam toplumunda yaşamaktayız…
İslam toplumunda Kadının yerini maalesef bilmemekteyiz ve bu bilgileri geleneklerle bastırmaktayız, Kadının İslam toplumunda öncü rolüne, geleneklerin baskıcı değerleri baskın çıkmaktadır.
Bir de İslam da Çok Karılı sistemin yanlış anlaşılması ve çoğu zaman nefislerin terbiyesi aracı olarak şehvete kurban edilmesi nedeniyle
Şimdi çok zor olsa da Kadın kendisi yetiştirdiği bu toplumu yine kendisi düzeltecek ve kendisi bu düşmanını eli ile ortadan kaldıracaktır…
Hiç kimseye ve hiçbir kuvvete ihtiyacı yoktur, Kadın ailesini, çocuğunu ve kocasını aile içinde kendi gücünü İspatlayarak, onların kendisine saygılı olmasını sağlayacaktır.
Kadın kendisi yarattığı düşmanını, yine kendisi barış ve hoşgörü ortamına çekecek ve toplumun tamamında bir değişime neden olacaktır, mahkemeleri emniyet tedbirleri, kanunlar ve kelepçeler ile hapisler bu işe çözüm değildir.
“KADIKÖY'DE 100 KADIN 100 HİKAYE: 'KADIN CİNAYETLERİNİ ACİL ÖNLE'
Kadıköy İskelesi'nde toplanan kadınlar, öldürülen 100 kadının hikâyesini anlatarak 'Kadın Cinayetlerini Acil Önle' kampanyasını başlattı. Kadıköy Eminönü İskelesi'nde toplanan Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyesi 100 kadın 'Kadın Cinayetlerini Acil Önle' kampanyasını başlatarak bugüne kadar öldürülen 100 ayrı kadının hikâyesini anlattı. Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyesi bir kadın, “Hepimizin yapabileceği bir şeyler var. Kampanyamızı başlatırken burada sizlere 100 kadının hikâyesini paylaşacağız" dedi.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?