USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADIN VE EKONOMİ…

04-04-2022

Haberleri her gün takip ederken, en fazla haber ekonomik bozukluklar ve Kadına yönelik şiddetin artan boyutları…

Sanki bozulan ekonomik yapımızla beraber bozulan Kadın Erkek ilişkileri paralel bir şekilde gelişiyor, yani bozulan ekonomi ile bozulan toplumsal yapı…

Ekonomik bozulma ve ekonomik kriz, sosyal ve hukuki kriz, daha doğrusu demokrasinin krize girmesi ve yönetim krizi…

Bunların tamamı bir birini tetikleyen hadiseler bunun kökeninde ise siyasi olarak yönetim zafiyeti ve toplumu ayrıştırma gayretleri…

Toplumda Irk, Din, Mezhep, bölge ve inanç ayırımı ile oy toplamaya çalışan siyasi irade, bu toplumun bu kadar basit sebeplerle ayrışması için öncelikle bilinç ve düşünceden, mantık ve akıldan uzaklaşması gerekir.

Bunun için her şeyin başı olan eğitim sisteminde zafiyet oluşturarak, toplumun büyük bir kesiminin sağlıklı bir eğitimden uzaklaştırılarak, sınırlı bir öğrenim ile kolay yönlendirmeye hazırlamak!

Dindarlık ve Din eğitimi ile alakası olmayan, bir İmam Hatip eğitim sistemi ile hem siyasal, hem Dini hem de sosyal yönden tam cahil sürüsü yetiştirmeye müsait eğitim sistemi.

Dini yalnız Namaz, oruç ve Hac olarak kavrayan, dini kıyafet olarak, Türbanı tanıyan bir beyni yıkanmış toplum yetiştirmek!

Hem Dinden, hem dünya dan habersiz, sosyal ve toplumsal ilişkilerden uzak, kendi menfaat ve çıkarlarına odaklanmış, merhamet ve vicdan duygularından uzak bir toplum.

Bu bozuk eğitim ile aile ilişkileri, Kadın Erkek ilişkileri ve toplumsal ilişkiler tamamen kişinin kendi çıkarlarına bağlanmış.

Eğitim seviyesi bu durumda olan aile fertlerine birde özgürlüğü dayatarak, Kadının toplum ile entegre olması yönünde algı oluşturmak!

İşte bu nokta da roller çakışması ve cinsler arası bir çatışma ortaya çıkıyor, yetiştirilen eğitim kurumlarında, Kadın evinde ve Erkeğinin emrinde bir dini ve sosyal inanç aşılanırken, gerçek hayat Kadını onun elinde almaya çalışıyor!

Bu toplumsal baskılar, ekonomik ihtiyaçların birleşmesi ile Kadın in kendi özgür iradesi ile yeni bir seçim yapmaya dayatması…

Kadının sokağa çıkıp, kendi ayakları üzerinde durması veya duramıyorsa, kendine yeni hayat arkadaşları veya sosyal arkadaş çevresi oluşturması ile…

Erkeğin kabullenmediği bu özgürlük rolüne karşı tepkisi ve çatışmanın ortaya çıkması, hele birde Kadın sosyal bir varlık olarak gözünü bir siyasi parti içinde açmış ise işte erkeği çileden çıkaran son hareketler!

Devlet İster İstanbul sözleşmesi, ister Kadına Şiddet eylem planı desin bu toplumu bu şekilde eğitimden, Din den ve imandan uzaklaştırarak algı ile yönetmeye çalıştıkça, bu ekonomik bozukluk sürdükçe maalesef daha birçok Kadın cinayeti ve artan şiddet e şahit olacağız.

Yani hem toplumu, hem eğitimi, hem hukuku, hem insanları bozan bir siyasi irade ile bu ilişkiler düzelmez…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?