USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADININ HAKLARI DOĞRU TESPİT EDİLDİ Mİ?

04-12-2022

Bu gün en büyük toplumsal yaramız ve en çok kanayan yaramız maalesef Kadın ve Kadın haklarını oluşturmaktadır.

Her gün farklı alanlarda, farklı toplum kesimlerinde ve farklı mesleklerden Kadınların baskı, şiddet ve ölüm riski ile karşı karşıya olduklarını görüyoruz.

Kadın a baskılar artmış, Kadın a tacizler ve tecavüzler artmış, Kadın a karşı cinnet ve cinayetler çok yüksek düzeyde artmıştır.

Her kesimden yükselen Kadın hakları maalesef gerçek amacına ulaşmamış ve bu baskı, tehdit, cinayetlerin arkası gelmemiştir.

Kadın a seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile onun siyaset sahnesine çıkarılması ile her sorunun çözüleceğini sananlar maalesef yanılmışlardır.

Kadın siyaset ve siyasilere bulaştığı süreden beri daha çok istismar edilmiş ve daha çok Erkek tarafından kullanılmış ve ezilmiştir.

Siyasette Kadın kullanılıp çıkarlara alet edildiği kadar hiç kimse kullanılıp alet edilmemiştir.

Bu sonuç bize gösteriyor ki, Kadın sorunlarının çözümü onu siyasilerin önüne atarak yem yapmaktan geçmiyor!

Kadın öncelikle statüsünün belirlenmesi ve yaratılışı itibari ile fiziki ve duygusal varlığı tespit edilerek, toplumdaki yerinin tam olarak belirlenmesi gerekir.

Kadınları sürekli sokağa ve iş dünya sına çağıranlar maalesef Kadın ı ve onun özelliklerini tam olarak tahlil edemeyenlerdir.

Kadın toplumun öncüsü ve rol belirleyicisi olarak, en önde ve el üstünde tutulması gerekir, onun hem beyninden hem de yüreğinden yararlanılması gerekir.

Bu iki büyük özelliği keşfedemeyen toplumlar ise Kadın haklarındaki yanlış uygulamaları ile toplumu fesada doğru götürmektedirler.

Kadın öncelikle toplumsal görevlerini yerine getirmesi için, toplumun, yetişmesinde, eğitiminde ve yönlendirilmesinde çok önemli rollerin verilmesi lazım.

Kadınlarına gerekli önem ve ehemmiyeti veremeyen toplumlar ise tamamen her alanda çağın gerisine düşmektedirler.

Kadın hem aile içinde reis ve öncü hem de toplum içinde önder ve öncü rolünü üstlenmelidir, bunun için toplumsal bir projeye ihtiyaç vardır.

Tarihte ki Kadınların rollerine bakıldığında, evlerinde çok mükemmel bir anne, hem de dışarıda çok mükemmel birer lider olabilmişlerdir.

Tarihte Kadınların siyasi, sosyal ve kültürel alanda çok büyük mevkiler elde etmişlerdir, bu sayede toplumun tamamı huzur ve güven içinde daha ileriye gitmişlerdir.

Biz Kadın hakları ve Kadın sorunlarını çok iyi irdelemeden, onları sokağa, iş dünyasına ve siyaset dünyasına adapte etmeye çalışırken, onları savunmasız ve silahsız gönderiyoruz!

Kadının en büyük silahı ve en büyük savunma gücü onun bilgi ve birikimi, eğitimden aldığı gücüdür, eğitim, sağlıklı ve İnsani bir eğitimin olması halinde, Kadın kendini de toplumunu da çok güzel bir şekilde yetiştirme imkanına kavuşur.

Bu yüzden biz Kadın hakları derken, öncelikle onun Eğitim hakkına saygılı olmalı ve bunu daha aile içinde en mükemmel şekilde tamamlamalıyız.

Her alanda eğitimli Kadın akimse ne baskı ve şiddet uygulayabilir, ne de onun hayatına kast etmeye çalışır, çünkü Kadın hayattır ve yaşamın ta kendisidir.

Ama eğitimsiz ve cahil bırakılan bir Kadın ise toplumun baş belası ve sorunların anasıdır, bu yüzden Kadınlarımızı hayata hazırlamak ve kazandırmak için mutlaka eğitimlerine öncelik vermeliyiz.

5 Aralık Dünya Kadın hakları gününü kutlar ve tüm haklarına kavuşma temennisi ile…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?