USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADINLAR GÜNÜNDE, ERKEKLERİ SORGULAMAK!

07-03-2022

Kadınlar, Allah’ın yeryüzüne gönderdiği en değerli varlıklar ve en kıymetli insanlar, bu varlığımızın sebebi olan, topluma değer katan, insanlığın öncüsü ve beşerin en narin varlıklarının bu güne kadar hak ettikleri yeri toplumda alamamanın sıkıntısını insanlık olarak çekmekteyiz…

Onlara verilmeyen değerden dolayı aile içinde huzur, toplum içinde refah ve dünya da barışa ortamına bir türlü ulaşamıyoruz!

Tüm ilahi dinlerde verilen değere rağmen dejenere olan inanç yapısında ilk olarak etkilenen Kadınlar olmuştur!

Bakın bizim toplumda Kadınlar Allah’ın birer emaneti olarak görülmesine rağmen, inancımızın gereğini tam olarak yaşayamadığımızdandır, dış etkenler ve dış baskılar sonucu edindiğimiz yasa ve kanunları bile uygulamaktan aciz kalıyoruz…

Avrupa toplumları ile birlikte alınan bir karar ile asına İstanbul mutabakatı verilen bu yasal düzenlemeden bile birçok dinci kesimin rahatsızlık duyması nedeniyle, tamamen siyasi çıkarlar uğruna feda edildi.

Toplumda özellikle son yıllarda Kadın cinayetleri ve Kadına şiddet olaylarına çok büyük oranlarda şahit olmaktayız, ama bir türlü bunun önünü alamadığımız gibi, kadınları bu tehlikeye karşı yasal bir güvenceye kavuşturamıyoruz…

Toplumdaki ayrıştırma ve bölünmeler daha da kadını yalnızlaştırmış ve savunmasız bırakmıştır, bu sınıf ve bu görüşten olunca sanki ona yasalar ve kanunlar işlemiyormuş gibi!

Örneğin iktidarın iki partisine mensup kişilerin Kadına yaptıkları şiddet ve cinayetler maalesef arka kapı yasaları ile adeta merdiven altı hukuk normları uygulanarak, cezasız bırakılmaktadır.

Birçok kişiye sadece mahkeme karşısında saygılı durduğu ve kılık kıyafeti ile göz doldurduğu için, Kravatlı yasası adını verdikleri iyi hal yasası ile cezadan yırttıklarına şahit oluyorduk!

Yıllarca kadına şiddet ve Kadın cinayetleri bu yasal boşluktan yararlanılarak, siyasi iktidar yanlısı erkeklerin cezasız kalmasına neden oluyordu!

Birkaç gün önce yapılan yasal düzenleme ile sözde yasal değişiklik yapılarak, iyi hal indiriminin kaldırıldığı açıklandı!

Bunlar tabi Kadınların mutluluğu, huzuru ve güvencesi için kalıcı çözümler değildir, tek çözüm bilinçli vicdanlı ve inançlı Erkek neslinin yetişmesinin yanında, hakkını aramasını bilen, toplumu yönlendirmesini bilen, eğitimli ve onurlu, Kadınların yetiştirilmesini sağlayan bir eğitim sistemine ihtiyaç vardır.

Kadınlar eğitimli ve liyakatli birer lider olarak yetiştirildiğinde, Erkeklerini yönlendirecek ve onları eğitecek bir güce ulaştıklarında, onlara her türlü insani özellikleri kazandırdıklarında onlara karşı bu toplumsal baskı ve haksızlıklar son bulacaktır!  

Kadınlarımızın Gününü en içten dileklerimle kutlarken, onların, toplum sal sorumluluklarını yüklenecek b ilince ulaşmalarını ve etkin rol almalarını beklerim.

Kadın kıskanacak değil, kıskanılacak, üzecek değil, sevindirecek, küsecek değil barışacak, kaçacak değil, toparlayacak bir önemli unsur olması için hak ettiği yeri yine kendisi oluşturacaktır!

Bu Kadınlar gününde kadınlara yalakalık yaparak onlara övgü dolu sözler yerine onların toplum tarafından yitirilen eğitim haklarının verilmesi dileği ile…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?