USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADINLAR VE DÜNYA DÜZENİ…

08-03-2023

Kadınlar, onlarla birlikte var olan kainat ve yeryüzünün düzeni, aile ve bu ailenin direği, toplum ve onun yönlendiricisi, kurucu unsuru…

Kadın derken, basit bir kelime ile geçiştirmemek lazım, onlara gerekli önem ve ehemmiyet verilmediği zaman dünya denilen gezegenin ne kadar dengesiz bir hal aldığını bilmek lazım…

Kadınlarına önem veren, onların eğitim ve kültürüne, yetişme ve yaşamlarına gerekli özeni gösterenler, dünya ya hakim olan toplum hakkını elde ediyorlar…

Kadın dünyanın barışı, dirlik ve düzeni, toplumun sağlıklı yaşaması ve insani ilişkiler ile beşeri münasebetlerin devamı için çok önemlidir!

Kadın aile denilen toplumun en küçük hücresinden tutun, imparatorluklar ve kıtalar arası düzenin baş mimarlarıdır, yeter ki onlara hak ettikleri önem verilsin.

Eğitimli, öğrenimini tamamlamış, sorumluluk yüklenen ve değer verilen kadınların tüm mitolojik, efsanevi, dinler ve siyaset toplumlarında en başköşede ve en değerli yönetişim işlerinde en büyük rolü almıştır.

Bakın çöken toplumlar, fesada uğrayan ve yok olup giden toplumlar, saltanatları imparatorlukların tarihine hepsinde en büyük rolü Kadın almış ve Kadınsız yok olup gitmişler.

Günümüz modern ve çağdaş toplumlarında, kalkınma ve sanayinin gelişmesi, kültür ve sanatın ilerlemesi, ekonomi ve finans sektörünün gelişmesi tamamen Kadınların omuzundadır.

İslam öncesi cahiliye toplumlarında, Kadına biçilen rol ve ona verilen değer, onun eğitimsiz ve temelsiz yetişmesi, toplumun ve idarenin dışına itilmesi, hatta yok sayılması nedeniyle, o toplumlar helak olmuş ve başlarına birçok belalar gelmiştir.

Bakın Osmanlı, Emevi, Abbasi imparatorluklarının idaresi ve sosyal yapılarında Kadın sarayda mahkum edilip, bir eğlence aleti haline getirilip, gereken önem verilmediği için yok olup gitmişler…

Gelişmiş çağdaş dünya toplumlarında Kadın hep başrol oynamış, bilim ve sanatın gelişmesinde başarılara imza atmış ve toplumun gelişmesini ilerlemesini sağlamıştır.

Bugün bile geri kalmış ve tamamen yok olmak üzere olan sözde İslam ülkelerinde Kadınların, toplumun dışına itilmesi ve onlara insanlık dışı muamele gösterilmesi nedeniyle, dünya toplumunun dışında kalmaya ve her türlü kullanıma açık hale gelmişlerdir.

Kadınını tanımayan toplumlar, tüm zenginlik kaynaklarına, silah ve savaş yolu ile harcamakta, dünya nimetlerinden faydalanamamaktadırlar!

Bu gün tüm kaynaklarını gelişen ülkelerin ürettiği bir CİP e veren medeniyet dışı ülkelerde tek sorun, Kadınların eğitim, sanat ve siyasetten uzak bırakılmalarından kaynaklıdır.

Bu gün sekiz mart dünya emekçi Kadınlar günü maalesef bizim kadınların, omuzunda değil, yine gelişmiş toplumlara yön veren onların kurduğu sanayi tesislerinde, ter, kan döken ve ömürlerini harcayan kadınların çabaları sonucu dünya ya mal olmuş bir gün.

Bu gün vesilesi ile dünya emekçi kadınların gününü kutlarken, hem emek veren, hem de değer görmeyen, geri kalmış ülkelerin kadınlarının da uyanmasına ve hak ettiği değeri kazanmalarına toplumun gelişme ve refahına katkıda bulunmalarına neden olması dileği ile…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?