USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAPANDIK AMA NE YİYECEĞİZ?

27-04-2021

Uzun süreli bir sokağa çıkma yasağı daha başladı, bu kararı alanlar, kamu kuruluşlarından üç beş maaş alanların aldığı kararlar belli!

Bu vicdansızların alacağı karar bu kadar olabilir, içeriye kapattıkları ve iş yerlerini kapattıkları vatandaşı kaderi ile baş başa bıraktılar…

İçerdeki insanların yarın dışarı çıktıklarında nasıl bir psikoloji davranacakları kimsenin umurunda değil, bu süre zarfında elektrik sayaçları çalışacak…

Doğal gaz kullanılacak, kira çalışacak, gıda ve giyim ihtiyaçları sürecek, ama işe gitmediği için maaş çalışmayacak, alınan kredilerin faizleri devam edecek!

Ekranların başına çıkarak, yasakları ve kapanmaları açıklayan bir lider, aynı zamanda bu vatandaşlarının, nasıl geçineceklerini de hesaplaması gerekir.

Belli ki bu kararları alan kabine sağlığı tehlikeye düşen vatandaşı değil, bu pandemi ortamında, başka şeyleri kurtarmanın peşinde olduğu açıktır.

Başka bir sorunla daha karşı karşıya kalan vatandaş, bu kapanma sırasında aşılar yapılamayacaksa, nüfusun en az yüzde seksenini aşılamayı başaramazsak, işte o zaman yani üç hafta sonra sürü halinde dışarı çıkacak ve oraya buraya saldıracak vatandaşın, bir daha virüsü kapmaması garanti altına alındı mı?

Bakın garanti altına alınan bir önemli konuyu size açıklayalım, bir ekonomistin aldığı notu aynen size aktarmak isterim, “ elektrik dağıtım şirketlerinin kapanma döneminde düşen kar oranlarını telafi etmek için, her bir şirkete 3 milyon lira destek verilmesi ve bu desteğinde yine vatandaştan karşılanması için faturalara yansıtılması.” Kararı!

Bakın devletimiz bu sıkıntılı günlerinde vatandaşını unutmamış ve onları sıkıntıdan kurtarmak için, vatandaşına yardım etmektedir, kime? Elektrik dağıtım şirketlerine!

Size bir destek daha açıklayayım yine aynı kaynaktan, kapanma döneminde çiftçiye verilen, kredilerin geri ödenememesi nedeniyle, kamu bankalarına talimat verilerek, icra işlemlerine başlanılması kararı!

Yani devletimizin bizi emekli, köylü, çiftçi, esnafını düşünüyor, onların özellikle sıkıntılı günlerinde hep onlara veriyor ve hiç almıyor!

Bakın geçen yıl uygulanan kapanma da, iki ay kira yardımı kararı çıkaran vatandaş, kiracıdan kirasını almadı ama bu kirayı mülk sahipleri tarafından karşılayarak, vatandaşını mağdur etmedi!

İşte sosyal devlet, işte adalet dağıtan bir parti ve işte vicdanları sızlayan bir kabine den çıkan kötü gün kararları!

Ticari kafa ile çalışan bir kabine sahip olan bir ülke olmamız nedeniyle, tüm bakanların özel kurumlarını nasıl yönetiyorsa, devleti de kara geçirmek için bu kafa ile vatandaşları rakip firma olarak görerek, tüm masraf ve zararları karşıya yükleyerek, işin içinden çıkmaktadırlar!

Bu arada Kuzucuklar, Kriptocuklar, mafya ve soygun planlayıcıları, yükünü alarak yurt dışına çıkıp büyük sermayeleri dışarı kaçırınca, neymiş merkez bankası boşalmış! 

Boşalmamış beyler yer değiştirmiş, bu yer komşu ülke yerleri olsa ne olur, zaten halk bu paraların yer değiştirmesini kabul etmişler bile!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?