USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KARA GÜNLERİN HABERCİSİ GİBİ…

01-11-2023

Dün Cumhurbaşkanı konuşurken, halkın dikkatini çekmek için çabalama ve uğraşı içinde olduğu, bir türlü rahat bir cümle kurmadığı fark ediliyordu!

Konuşmaları sırasında, ekran başındakilerin beklentisi ile kendisinin müjde olarak verdikleri arasında dağlar kadar fark var.

Vatandaş bu gün için bir şey beklerken, o seçim yılı olan 2014 için hiç etkili ve belirleyici olmayan müjde yerine ve iyileştirme olarak sayılmayacak, konulara değindi.

Emekliliği bekleyen ve bu sefer hizmete takılanlar, yeni bir müjde bekliyorlardı, iş adamları yeni kredi limitlerini, emekliler ise maaşlarını bekliyordu.

Her kabine toplantısı sonrası beklenen bu ücretlerin iyileştirilmesi bir türlü gelmiyor, halkı tatmin edecek müjdeler bir türlü ağzından, dilinden dökülmüyor!

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs miktarlarını açıkladı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan "Deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 2024 yılı kredi ve burs miktarlarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024'te Lisans öğrencileri için bin 250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz." açıklamasında bulundu.

Uluslararası alanda etki sahibi bir ülke olmanın yolunun tüm unsurlarıyla ekonomisi güçlü bir ülke olmaktan geçtiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

“Bu anlayışla Türk ekonomisini güçlendirmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz haftalarda 12. Kalkınma Planını meclisimizin takdirine sunduk. 2024- 2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı’nı Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra yürürlüğe koyacağız. Tüm taraflarla istişare ederek hazırlanan planın en önemli özelliği, 2053 vizyonumuza ışık tutmasıdır. Birileri parti içi kavgalarla, Güneş Motel utancını aratmayan pazarlıklarla, siyaseti zedeleyen ayak oyunlarıyla günlerini geçirirken biz 30 yıl sonrasını düşünüyor, 30 yıl sonrasının hedeflerini belirliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına 21 yıl öncesiyle kıyas bile edilemeyecek kadar güçlü girdiysek, İstanbul’un fethinin 600. sene-i devriyesini inşallah satın alma paritesine göre dünyanın ilk beş ekonomisinden biri olarak karşılayacağız.”

U açıklamaları dinleyenler gerçekten hayali sükûta ermiş bulunmaktalar, halk ve özellikle halkın öğrencileri, üç kat artan kiralar, yüzde üç yüz artan gıda ve giyim fiyatları, yüzde beş yüz artan ulaşıma karşılık, bu gün bir çare ararken, ta üç ay sonrasına müjdeleri vermesi…

Bu halkın hala bu algıya ve bu manipülasyonlara inanacağını sanıyorlar, bu seçimde gerçekten bu tür algı operasyonlarının iflas ettiğine şahit olacağız.

Açılan paketler ve OVP ile beş yıllık planların maalesef vatandaşı tatmin etmeyeceği, hele öğrencileri memnun etmeye yetmeyeceği ortada.

Bundan sonrası verilecek tüm ücret ve emekli maaşı zamları kimseyi memnun etmeyeceği gibi, insanların bu zamdan sonra gelecek zam ve vergi artışlarını hesaba katmayacağını beklemesin!

Bence bu seçim tüm hesapları alt üst edecek ve çok farklı çalkantılara yol açacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?