USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAYYUM; HEM KALEMŞÖR, HEM SİLAHŞÖR!

03-05-2021

Dünya basın özgürlüğü gününde, basınımızın içinde olduğu büyük sorunlar ve onun sebeplerini bu gün köşemde dile getirmek isterim.

Batman basını ekonomik olarak, çok sıkıntılı ve zorlu bir süreçten geçmektedir. Birçok yerel gazete, çıkardığı gazetenin maliyetini zor karşılarken, bu maliyetin kaynağı olarak valilik ve belediye olarak önemli iki ayağı oluşturmaktaydı.

Batman’a Vali olarak atandığı günden beri gözünü gazetecilere diken, onların gelir kaynaklarını kullanarak, kendine mahkum etmeye ve kontrolü altına lamaya çalışan Hulusi Şahin, kısa sürede doksanlı yılların valilerine özenerek, muhalif basını susturmak için çeşitli yolları denedi.

Birçok yerel gazete vali Şahin e teslim olurken, tipinden ve çevresinden hoşlanmadığı gazetecileri de, yalaka olmaya aksi halde yok olmaya zorladı.

İlk olarak bizi susturmak için abone ve reklam gelirlerimizi kesen vali Şahin, belediye ye Kayyum olarak atandıktan sonra, basının özgür haber alma yolunu keserek, her iki kurumda da istediği gibi at koşturmaya ve kamuoyuna kapalı, saray hevesli bir yönetim tercih etti.

Daha sonra Belediye kaynaklarından hiç gereği yokken ve kendi emrinde yirmi yerel gazete varken, bu gazetelerin bazılarına kaynak sağlamak, yandaş medya projesini gerçekleştirirken, Kalemşörlük hevesini tatmin etmek üzere, aylık bir yayın organı çıkararak, birkaç yandaş gazeteye ulufe dağıtmaya başladı.

Bazı gazetecilere ise başka kaynaklardan iş ve kaynak aktarınca, bazılarının ise son olarak aldığı bir karar ile ilan ve reklam kaynaklarını kesti!

Böylece Batman yerel basınını bir birine düşman haline getirerek, onların şiddet kullanmasına ve karakolluk olmasına neden oldu!

Bu son çıkışı ile silahşörlük vasfını da kazanmış olan Kayyum- vali, Batman gazetecilerinin yumruk yumruğa bir birine düşmelerine, o kadar mutlu olmuş ki, amacına kavuşmanın tatlı keyfini yaşamaktadır.

Oysa bir vali den beklenen büyüklük göstererek, şiddet yanlısı olmadığını ispatlayarak, onları bir araya getirerek barıştırmak ve herkese eşit olarak valilik ve belediye nin kaynaklarını eşit dağıtmaktı!

Bu dediğim ideal, babacan ve yüreğinde sevgi, kalbinde merhamet ve şefkat olan idarecilerin özelliğidir, vali şahin den böyle bir büyüklük beklemememiz gerektiğine bir kez daha şahit olduk! 

Öyle anlaşılıyor ki, Batman basını bir birini yese ve silahları çekse bile, kılı kıpırdamayacak ve hatta çok mutlu olacaktır!

Dün bize, bu gün diğerlerine, yarın ise geride kalan mutlu azınlığa sıra geldiğini göreceğiz, bu gün ilanları alanlar, reklamları alarak, kalemşör ün gazetesini basanlar, hiç sevinmesinler, sıra onlara da gelecektir!

Bu tür dikta heveslilerinin, istek ve arzularının sonu gelmez, heveslerini tatmin etmek için herkesi yemeye çalışırlar. 

Batman basınına çağrımdır, dünya basın özgürlüğü gününde, özgürlük ve Halk gazeteciliğine dönerek, birkaç kuruşu ellerinin tersi ile itsinler, aksi halde, silahşör Kayyum onları hayatın dışına atacaktır!

Dünya basın özgürlüğü günümüz kutlu osun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?