USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAYYUM KAYDIRMIŞ!

03-06-2021

Batman Belediyesi Kayyumu, misafir ağırlama gider kalemlerinde yaptığı astronomik harcamaları kaydırdığını iddia ediyor!

Kayyum neyi nereye nasıl kaydıracağını iyi bilir, o bilmezse de yanında bilen yardımcılarının olduğunu hepimiz biliyoruz…

Üç ay içinde harcadığı yaklaşık 700 bin lirayı birde az görmesi ve daha önceki kayyumların belediyeyi çiftliğe çevirdiğini itiraf ederek, önceki kayyumu da şikayet etmesi ilginç.

Bizde bu harcamalar ile ilgili birkaç yorum yaparak, ne kadar az harcadığını kinaye yolu ile açıklayalım.

Vali bey aslında bu harcamaları kime ve kimlere yaptığını açıklasa daha etkili ve daha anlamlı olurdu!

Siyasi partilere mi, sivil toplum örgütlerine, ihalelere giren şirketlere mi, yoksa yakınlarına ve eş dosta mı ikramda bulunmuş?

Bu Pandemi döneminde bu yasaklarda, belediye bahçesinde çay kahve mi ikram etmiş yoksa yoksullara bayram ikramiyesi mi dağıtmış?

Misafir ağırlamak yasaktır diye herkese ceza yağdıran vali bey acaba, bu yasaklardan muaf olduğunu mu iddia ediyor, tıpkı düğünlerde halay çekmesi gibi!

Vali bey siz günün yarısında bile belediye deki makama gitmiyorsunuz, üç ay içinde nasıl bu kadar masraf yaptınız? Vali bey siz kimseyi makama kabul etmediğiniz gibi, kimseye doğru dürüst bir çay bile içirmiyorsunuz!

Vali bey sizin Kayyum olmanın dışında bir de devletin valisi olduğunuzu biliyorsunuz, bu makamın üç aylık misafir ağırlama giderlerini de lütfen kamuoyu ile paylaşır mısın…

Tasarruf tedbirleri altında gazetecilerden kestiğin abone bedelleri ile acaba ne kadar tasarruf ettiniz, birde silah ruhsatları, belediye ve il özel idaredeki imar ruhsatları ve imar planları için temsilci atadığınız, kasanızın hesabında ne kadar toplanmış?

Bu alanlarda da hesaplar nereden nereye kaymaktadır, kaydırıldıysa, bu örtülü bütçe için kime kaydınız? Kaydırdınız…

Bu tasarruf ve bu kayıt dışı hesapların bu gün her ne kadar takipsiz ve kontrolsüz ise yarın İlahi adalet ve özellikle onun manevi askerleri olan kişiler tarafından hesap sorulmayacağını düşünmek gaflet ve delalettir!

Bakın düne kadar bu çarkın içinde olan en hızlı vatansever ve milliyetçi şahıs bu gün her türlü hesabı ortaya dökmekte ve herkesi, hepinizi ilahi adalete hesaba çekmektedir.

Yakınlara verişen ihaleler, çetelere peşkeş çekilen imar ve arsalar, bu memleketin ekmeğini yediği halde ihanet edenler!

Hepsinin hesabı sorulacaktır, HDP ve PKK’liler den düşman ve hain olarak söz ediyorsunuz ama menfaatiniz icabı onlarla her türlü pastayı paylaşıyorsunuz, can ciğer kuzu dolması oluyorsunuz.

Dün Peker’di, bu gün Ağar, yarın çakıcı, öbür gün Bahçeli ama hepsinin üzerinde Allah var,  bu memlekete ihanet ederek, devletin, maaşını alanların yarın gözünden çıkacaktır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?