USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAYYUM’UN KANDİLLERİ!

07-12-2021

Belediye Kayyum tarafından yönetildiği günden beri israf ve yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor, her gün farklı bir alanda farklı bir usulsüzlük ile karşılaşıyoruz…

Yandaşlara verilen ihalelerdeki usulsüzlükler bir yana, yandaş personel alımları ve yandaş kadrolaşmalar ile birlikte, yandaş hizmetler de ilk defa bu Kayyum tarafından ortaya atıldı!

Şeffaf olmayan bir harcama ve ihale sistemi ile ancak muhaliflerin ortaya çıkardığı belgeler sonucu farkına varıyoruz ki, belediyemiz nasıl soyulup borç altına sokuluyor!

Sözde dürüst ve tarafsız olarak atanan bürokratların birçoğu particilik yaparak yandaşlarının çiftliğine çevirdikleri belediye de kadroları her gün usulsüz bir şekilde şişirmektedirler…

Sırf Çin ekonomik modeli ile harcanan milyonlarca lira, Kadın Kooperatifleri adı altında yandaşlara peşkeş çekilerek, Kadın komünleri oluşturup, bizi Çin sosyalist devrimine doğru götürme adına yaptıkları israf!

Çin de Mao bu tür kooperatifleri kurarken, Kadınları bu kooperatifte karın tokluğuna çalıştırmış, oysa bizim Kayyum bu kooperatifler aracılığı ile üye Kadınlara israfa varacak kaynaklar aktararak, belediye yi borçlandırmakta ve valiliğin kaynaklarını tüketmektedir.

Yani Çin modeli Kooperatifler, Kapitalist modeli harcamalar, İslam modeli İsraf ve kaynak tüketme, Milliyetçilik modeli yandaşı memnun ederek, mafya usulü çalışma!

Bu tür harcamalar yalnız bununla bitmiyor, Kayyum; İsraf ve yersiz harcamaları ile yandaş müteahhitleri memnun ederken, bu kaynakları yandaşlara oluşturmak için, farklı yollar denemektedir, işte en son örnek ise Kayyum un bu kış ortasında ağaçlara taktığı kandiller, Yani ampullerle yaptığı ışık gösterisi, sadece bir parka uyguladığı bu Kandil gösterisi için harcanan para ise dudak uçuklatıyor!

Belediye’nin Adliye sarayı karşısındaki parka uyguladığı bu ışık gösterisinin maliyetinin 3 milyon a yakın olduğu iddia ediliyor, bu gün ki milliyetçiler dün ki yurtseverlerin çalışmalarını ve israfını geçecekten gölgede bırakacak seviyede.

Hani ülke bu kadar krizde olmazsa, tasarruf tedbirleri alınmazsa, bir çok harcama kaleminde kısıtlamaya gidilmezse, bir şey demem..

Ama bu Kayyum ve bu vali Hulusi Şahin daha dün sırf tasarruf tedbirleri adı altında yirmi gazetenin abone ve ilan reklam gelirlerini iptal etmedi mi?

Yirmi gazete verilen toplam bu harcama 400 000 TL’yi bile geçmezken, sırf ışıklandırma için hiç kimsenin dikkatini çekmeyen bir parka bu kadar masraf yapma neyin nesiymiş?

İsraf bununla kalsa, bu parklara harcanacak olan ışıklandırma ve diğer elektrik harcamalarının tamamı yine vatandaşın kesesinden gitmekte ve tıpkı kış ortasında ekilen yazlık çiçeklerin bir günde kuruması gibi, bu enerji israfı da hiçbir faydası olmayan bir görsellik.

Daha neye ve neresine değineyim bu Kandilleri parlayan ve Osmanlı dönemi lale devrini yaşayan iflas

Etmiş bir devletin yereldeki beylerbeyi ve saraylarını andıran harcamaları?

Şaşaa, gösteriş, şamata ve eğlence partileri ile verilen boş konserlerin heyecansız ve katılımsız meydanlarına harcanan milyarlar, bu devlet bu israfla nereye kadar gider?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?