USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAYYUMUN KANALLARI!...

08-06-2021

Kayyum, şehrin birçok yerinde, bu ay içinde devasa kanallar açmaya başladı, bir taraftan su, bir taraftan, kanalizasyon, yollar delik deşik, trafik Arap saçına dönmüş… 

Geçen ay içinde sıcak asfalt serilen kilometrelerce, şehir içi yolları sil baştan kanal ve kanalizasyonlara dönüştürüldü!

Bu çalışmalara şehrimize hizmet yapılmasın mı? Kanalizasyon olmasın mı? Diye serzenişte bulunabilirsiniz, ama öyle göründüğü gibi değil, şehrimizin yol ve asfalt çalışmalarına ayrılan bütçesi, heba oluyor, yapbozlarla, her ay yeni asfalt harcamasına ihtiyaç duyuluyor…

Gerçekten Batman şehir su ve kanalizasyon şebekesine ihtiyaç vardır, zamanında çok küçük borularla yapılan şebekeler, şehrin ihtiyacına cevap vermemektedir.

Benin kaset ettiğim bu çalışmalar yapılmasın değil, bu çalışmalar neden planlı yapılmıyor, neden önce kanalların tamamı kazılmıyor, neden altyapı bitmeden üst yapıya milyonlarca para harcanıyor?

Daha sonra bu emek ve para çöpe atılıyor, plansızlık ve programsızlık, buda belediyenin Kayyum tarafından yönetilen, Kayyum ekibinin basiretsizliği…

Madem bir ay sonra kanalizasyon çalışmaları yapılacağı bilinen yollar varken neden hemen asfalt serimi yapılıyor?

Neden kimse bu savurganlığa dur demiyor, sırf belediye çalışıyor görünümü vermek için milyonları savurmak, popülizmden başka bir şey değil.

Kayyum başarılı, kayyum çalışıyor, Kayyum üretiyor… Gibi reklama yönelik kamuoyuna yönelik çalışmalar belediyeyi çok sıkıntıya sokmaktadır.

İnsanların takdirini almak, insan kazanmak, insani yaklaşım ve çağdaş bilim yolunda yapılan hizmetlerle mümkündür, yani azami tasarruf ve azami, hizmet ile en az seviyede maliyetle bu iş olur.

Bakın bu gün Şafak Mahallesi, Şirinevler mahallesi ve ana arterlerde açılan devasa kanallarla Kayyum belediye ye ne kadar zarar verdiğini hemen açıklamalıdır…

Diyebilir ki bizden öncekilerde aynı şekilde plansız çalışıyorlardı, evet doğru ama onların senden farklı birçok yönü vardı, hiç biri senin gibi idarecilikten gelmiyordu, senin aldığın devlet eğitimi ve terbiyesini almamıştı.

Siz bir iddia ile geldiniz bu makamlara, teröre ve dağa giden kaynakları, şehrin hizmetine en iyi şekilde harcama iddiası vardı!

Birde etrafındaki kadrolara bak, bir Defterdar, biri Çevre ve Şehircilik Müdürü, bir diğeri ve yine diğerleri, alanında uzman kişiler!

Ama bunların yaptığını çocuklar bile yapmaz, bir köy muhtarı, belediyeyi sizden ve ekibinizden daha tasarruflu idare eder!

Hele sisin valilik makamındaki kadronuz ve yapmadığınız projelerinize, harcadığınız milyonlar, hani bizim tekstil kentimiz, hani bizim hayvancılık organizemiz ve hangi Lavantamız, çiçeğimiz, fıstığımız ve ekonomimiz?

Bunların tamamı sisin halkın çıkarını koruyan ve vatansever bir vali olmadığınızın kanıtlarıdır, ben söyleyince hakaret oluyor, ama girin halkın arasında açın tarafsız insanların ağzını görün!

Birkaç yalaka oda başkanı ve birkaç yalaka gazeteci ile bu hala ulaşmanız mümkün değil!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?