USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KİM DÜNYAYI BOŞ VERMİŞ İSE…

25-03-2024

Dünya’yı boş veren ve onun için çalışmayıp, onun amaçları doğrultusunda davranmıyorsa o zararda ve o hep başkalarına kul köle olmuştur!

Allah İnsanlar için yarattığı Dünya’yı, İnsanların emrine verdiği, doğa, feza, yeraltı ve yer üstü, tüm yarattıkların, ona hizmet etmesini sağlamıştır.

İnsan bu Dünya’yı imar etmek, geliştirip kalkındırmak için yaratılmış ve bu nimetlerden yararlandırılması için yaratılmıştır.

Dünya’nın fani ve geçici olduğuna inandığını söyleyen Din tüccarları, mal üstüne mal, servet üstüne servet biriktirirken, başkalarına ise dünya fanidir deyip, Ahiret’te büyük bedel alacakları ile onları kandırıp, kendilerine kul köle yapmaktadırlar!

Çok değil, uzak ta değil, bu gün ki siyasilerimize ve çevrelerindekileri bakarsanız, anlarsınız ne dediğimi, Allah yolunda ölenlere Şehit diyerek onlar için gözyaşı ve eylem yapanlar, onları öldüren zalimlere ise mal satarak, silah ve emtia satarak, daha çabuk öldürsünler diye yardımcı oluyorlar!

Bakın bir siyasi, Karun kadar zengin ve mal varlığı biriktirmiş, soranlara ise mal Allah’ın diyerek, o malı gözden kaçırmaya çalışmaktadır.

İnsanların hazinesi olan ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan hazineyi soyarak, ülkeyi iflasa götüren  dincilerin nasılda mal Allah’ın dediklerini ve Hem kuldan, hem de Allahtan nasıl mal kaçırıp biriktirdiklerine hepimiz şahit.

Ölümlü olduğuna inandıkları dünya için bu kadar mal mülk biriktirenlerin bu söyleme inanmadıkları ortada, yani bunlar bu malı biriktirerek, diğer insanları, aptal yerine koymaktalar, birde inançlarında bir çelişkiye neden olmaktalar!

Kandırıyorlar, aldatıyor ve yalan söylüyorlar veya kuran a inanmıyorlar, buradaki çelişkileri apaçık ortada.

Dünya hayatı kimler için eğlence ve güç kuvvet zenginler ve sömürenler için, bu dünya onlar için bir aldatma ve boş bir dünya…

Zenginliği sömürülen, aç kalan, köle olan ve sıkıntı içinde olanlar insanlar için kullanmayana, dünya bir süz ve aldatmaca yeridir.

Bunlar aldatılmaktadırlar, bu şekilde sömürü çarklarına devam ederler, çok mal mülk, çok para, çok adam ve çok kuvvet!

Ama bu çok dünya malına dalanlar maalesef altlarında ve çevrelerinde, aç ve perişan, sefil ve yokluk içinde olanları düşünmemektedirler.

Bu malları ile oynuyorlar ve bu oyunları bir dünya eğlencesi olarak onları helak etmektedir. Baskın bu gün siyasilerin mal, mülk ve güç peşinde koşanların durumuna, birde onlara yardımcı olan, Din adamları, akademisyenler ve bilim adamlarının haine!

İşte İslam dini bu gibilere, yani boş dünya süsleriyle malı peşinde koşanlara, siyasi olarak, Firavun adı vermektedir, bunlara yardımcı olan mal mülk ve iktisadi alanda destek olanlara ise Karun u örnek vermektedir,  bir diğer işbirlikçileri ise din ve bilim dünyasının alet olan kısmı ise onlara ise Haman adını.

Bu sınır kişiler için dünya boş ve dünya oyalanma, oyun yeri bunların ise Ahiret’te verecekleri bir hesabı ve çekecekleri bir işkenceleri olacaktır diyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?