USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KİMSE HEVESLENMESİN, TEMİZ ELLER DEĞİL!

17-09-2023

Son günlerde gündemi Türkiye deki mafya ve mafya ya yapılan operasyonlar ile mafya nın gücü konuşuluyor, kimse bu gücün siyasi kanadını konuşmuyor.

Oysa Mafya, siyaset, yargı birlikte çalışmasalar veya güç birliği yapmasalar gelişmeleri büyümeleri mümkün değil.

Ayhan Bora Kaplan olayı tamamen farklı bir senaryo ile yorumlanıyor, tüm yorumcular olaydan ve sahneden çok uzak yorumlar yapıyor, bende hayretle izliyorum.

Bu kadar deneyimli işin uzmanı olan yorumcular, bu kadar basit ve bu kadar akıl almaz yorumlar yapıyor ki, ben bile şaşırıyorum.

Neredeyse bu işi İtalya daki temiz eller operasyonuna dönüştürecekler, neredeyse devlet bağırsaklarını temizliyor diyecekler!

Bazıları, bu bir çete temizliği diyerek, akıllara gelen tüm çetelerin ismini sayarak, bunlara sıra geleceğini, kimisi, devlete ABD den dosyaların gönderildiğini, kimisi, sarayın düğmeye bastığını ve kimisi ise bunlara bir çok kişi diyebiliriz, bu operasyonu, eski içişleri bakanına operasyon olarak değerlendiriyor!

Bana göre hiç biri, hiçbir tahmin ve yorum maalesef tutmadı, bu ülke ciddi bir değişim ve reform içinde değil, başındakiler ise gerçek yurtsever ve milliyetçi değil, hiç birinin iyi niyeti ve düzelmeye doğru bir düşüncesi yok!

Bu tamamen bir çeteler ve mafya güçlerinin bir denge operasyonu olup bunu devlet eli ile gerçekleştirmeleri!

Dikkat ederseniz ABK ile sınırlı bir operasyon ve onun başını ezen bir plan, nedeni ise yerlive  kart mafya babalarına karşı verdiği bir kare, oğlunun sünnet düğününü hatırlayın orada azılı mafya suç örgütü liderleri ile verdiği poz ve verdiği mesaj!

Bu bir nevi Mehmet Ağar, Alaattin Çakıcı ve diğerlerini, Yalıkavak Marina da verdiği poza karşı verilen bir mesaj oldu, bende bu mafya babaları karşısında bir güç oldum mesajı!

Bu mesaj yeraltı dünyasında rahatsızlık oluşturdu, bunun bir hesabı olmalıydı ve bundan rahatsız olan devlete dayanan yerli mafya güçleri, bunun devlet eli ile sonlandırılmasını istediler!

Herkes bunun devamının geleceğini bekliyor, ben ise kendi kanaatime göre bu operasyon amacına ulaşmıştır ve bitmiştir.

Bu ülke mafya kontrolünde ve bu kontrol altına devam edecektir, bu sistemin koruyucu gücü olan ve bu sistemin maşaları olan mafya güçleri her zaman gücü, yani devletin gücünü yanına alarak yaşamıştır.

Kimse heveslenmesin bu ülkeye temiz eller hareketi getirecek temiz bir yargı ve siyaset eli kalmamıştır, inanmıyorsanız olayı bekleyin ve görün!

Bu ülkeye siyasi iktidarlar ve yargı sistemi mafya nın gücü sayesinde iş başına gelmekte ve onların kontrolünde yalamaktadır!

Dikkat ederseniz, yargı kanadının yaptığı açıklamada, olayı o kadar basit bir şekilde ve rahat bir şekilde anlatıyor ki, bunun eski içişleri bakanına bir operasyon olarak değerlendiriyor!

Oysa hiçbir alakası yok, eski içişleri bakanı ne yaptı ise sarayın kontrolünde ve onun izni ile yapmıştır, kimse yanlış tahminlere kapılmasın!

İşin gerçek resmini görmek istiyorsanız, Devlet Bahçeli ve onun etrafındakilere bakın!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?