USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KIŞ HAFİF, KIŞLIKLAR AĞIR!

25-12-2022

Bu Kış mevsiminin çok ağır geçeceğini herkes dile getiriyordu, buna kimse hazırlığını yapamadan, birden kış olumsuz ortamına girmiş olduk!

Kış ı kış yapan onun ağırlığını ve şiddetini his ettiren, ekonomik, siyasi ve hukuki sonuçlardır. Bu kış ın şiddeti, hiddeti ve baskısı, insanlar hasta yatağına düşünce fark edilebilen bir Kış.

Bakın Kış ın başındayız, Kış hastalıkları ve Virüs leri ile kırılan halk, hastanelerde kuyruklar oluşturmaya başladılar.

Tıpkı ekonomik kriz gibi, yüksek enflasyon ve zamlar gibi, üç virüs birleşerek, var gücüyle halkı kırıp geçmeye başladı, daha bu hastane ayağı kara kışın.

Bu Kış bizi yalnız hastalıklar ve Hastane kapılarında kırılma beklemiyor, Hastane den sonra eve dönen İnsanlarımız, birde Doğal gaz krizi, elini elektrik düğmesine atan vatandaşı elektrik krizi beklemektedir.

Siyasi kriz zaten her tarafta his ediliyor, bölgemize kabul ettirilen Kayyum atamaları, şimdide bu kış ortasında, bazı batılı metropol belediyelerinde, uygulanmaya çalışılıyor!

Her an çıkarılmaya çalışılan, bir savaş ortamı ise olağan üstü haller ve seferberlik şartları ile bu kış tam bir Kara kış haline dönüşmesi tehlikesi kapıda.

Yoksul halk, Emekli ve küçük esnaf ile emekli ve işçilere ise sadaka gibi dağıtılan hazine kaynakları ile tir tir titreyen halka bir aspirin niyetinde verilenler ise tamamen hayal ve tamamen serap olarak değerlendiriliyor.

Ev sahipleri, otomobil sahipleri, iş yeri sahipleri bu mal ve iş yerlerinin başlarına bela olacağı bir Kış ortamına giriyoruz.

Şimdilik yeniden değerleme oranı olan devlet alacaklarına yapılması gereken zamlar yüzde 123 oranını cumhur başkanı yüzde elli kullanma hakkını takdir etmiş, ama  seçimden sonra bunu geriye doğru uygulanmak üzere, uygulayacaktır.

Seçim olur ve iktidar yine kazanırsa, baharımız bile Kış a dönecektir, tam bir ekonomik yoksulluk yılını 2023 yılında yaşamış olacağız.

Buna hepimiz hazırlıklı olmalıyız, bunun için kimse fazla umutlanmasın, üretmeyen, yatırım yapmayan, İnsanları dilenciliğe ve avuç açmaya alıştıran bir ülke de, hiçbir zaman ekonomik bahar yaşayamaz.

Hukuk devleti ve Demokrasiyi askıya alan bir ülkede, halk mutlu olamaz, halk hiçbir zaman barış içinde yaşayamaz.

Baskılanan Dolar kuru fırlamaya ve patlamaya mahkumdur, bunun önüne geçilemez, dış borç ve cari açıklar bunun açık göstergesi…

Şimdi yoksul ve dilenci bir halk, okuyamayan ve cahil bırakılan bir gençlik, her gün yayılan uyuşturucu ve suç müptelası gençlik.

Okutulması çok zor olan öğrencilerini evde tutmaya çalışan aileler ve onları koruyamadıkları sokaklardaki büyük tehlikeler!

İktidar ise her gün alım ilanına çıktığı asker, Polis ve güvenlikçi alımı ile çıkacak bir ayaklanmada, halkı bastırıp kırmak için eli sopalı ve silahlı ordu yetiştirmesi, karşılarında her baş kaldıranı terörist yapacak, şüpheli terörist suçlaması ile yasa dışı ilan etmesi…

Bu ülkede, bir kesin FETÖ’cü, bir kesim PKK’li, bir kısım ise bunların şüphelisi olarak tüm muhalefet terörist oldu!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?