USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KÖMÜR VE MAKARNA NESLİ!...

25-04-2022

Herkes merak ediyor, iktidar ve saray neden yoksula ve orta sınıfa hiç ilgi göstermiyor, neden onların ekonomik şartlarını düzeltecek kararlar almıyor?

Neden, iktidar örneğin beşli çete denilen ve özellikle 5+1 olan bu çeteye tüm kaynakları veriyor, bankalara her türlü kolaylıklar sağlıyor ve yüzde 300 kar etmelerini gerçekleştiriyor?

Neden hep yoksul kesime zam yapılıyor ve onların belini doğrultmalarına engel oluyor, neden hep zengini zengin fakiri daha fakir etmek için çalışıyor!

Bunu daha AKP iktidarının ilk yıllarına giderek, o günkü koşullarda yoksullarla aralarındaki maddi bağlara bakarak cevaplayabiliriz.

O yıllarda biliyorsunuz bu gün ki ekonomik siyasi ve sosyal krize benzer kriz vardı ülkede, o günlerde halka ulaşmak ve yüzde 35 oy oranını yakalamak için, yoksul ailelere, makarna, yağ, şeker ve Kömür dağıtarak iktidar oldular!

İşte bu gün ki saray rejimi ve politikasını anlamak için o günlere dönmek ve o günlerin siyasi çalışmalarını iyi tahlil etmek lazım.   

Halkı daha da cahil bırakmak için o günden beri eğitim sistemini gün geçtikçe geriletmek, hatta mümkünse yoksul kesimi okuldan ve eğitimden uzak tutmak.

Bu cahil ve yoksul kitle, karnını doyurma uğruna, onur, kişilik ve vatanseverlik ile inanç bakımından çok zayıf kalmakta, en önemli ilkelerini ayaklar altına almaya hazır bir kitle!

Bu yüzden bu gün herkes özellikle emekli camiası tüm bağrış ve çağırmalarına rağmen ne maaşları iyileştirildi, ne de bu bayramda 1000 lira ikramiye verildi.

Yani emeklileri makarna ve kömüre muhtaç bir şekilde bekletiyorlar, ne zaman kadar? Tabi ki seçime birkaç ay kala hem maaşlar, hem de ikramiyelerde iyileşme olacak, bir de yanında kömür ve makarna dağıtılacak!

Yetmedi asgari ücretlinin yapılan zamları da bu günün koşullarında artık açlık maaşı olarak değer yitirdi, bunun içinde seçime yakın en azından maaş iyileştirmesi olmazsa da, makarna ve kömür desteği ile bu kitle de memnun edilecektir!

Gençlere ise, özellikle işsiz gençlere yakın zamanda birer kilo makarna ve birer torba kömür ile kurslara alıp onlara da çok güzel iş hayalleri kurdurulacak ve onlarda seçime yakın kazandırılacaklar!

Bitmedi, Kadınları unutmadı iktidar onlar içinde yeni yardım ve destek paketleri, PTT kapılarında yeniden Kadınların kuyrukları ve ceplerine koyacakları birkaç yüz liralık harçlıklar ile yine Kadın hakları ve namus cinayetleri ile işkencelere rağmen en büyük bizim başkan diyecekler!

Kadınlar o birkaç kuruş için hem çocuklarını, hem kocalarını, hem vatanlarını, hem de istiklallerini satmaya hazır, cahil bir kitle oluşmuş ve hazırdır!

Yani eğitimsiz ve cahil, bırakılan yoksulların biraz daha yoksul bırakılmaları, seçim öncesi verilecek yardım ve destek miktarının dozajına göre ayarlanmaktadır!

Umurunda mı bu yüzde 35 beşlik yoksul kesimin iktidardan alacağı birkaç kuruştan sonra, yağ kilosu kaça çıkmış, dolara kaça fırlamış, Domates kilosu kaça çıkmış?

İşte bu gün bu kitle bu yüzden yoksullaştırılıp eziliyor, gelecek ve gelmekte olan seçimde yüzleri gülecek olan kitle, Kömür ve Makarna nesli!...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?