USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KRAL VE KRALLIKLAR!

04-02-2024

Ağanın üstüne ağa olur mu? Karlın lafı üzerine laf olur mu? Başkan varken sana laf düşer mi? Bu ülkeyi sen mi yönetiyorsun?

Türkiye cumhuriyeti demokratik ve Laik değildir bunu birçok kişi anlamakta zorlanıyor, anlamak istemiyor ve işlerine öyle geliyor!

Her krizden sonra muhalif yorumcuların yaptığı yorumlara dikkat ediyorum, tamamen saçmalık ve tamamen, boş işler ve gündem dışı yorumlar!

En son birkaç konuya ve yaşanan krizlere dikkat edecek olursak bu konuda tam bir yorum yapma şansımız olur.

Merkez bankası başkanı, başkanları atama ve usulleri, bu konuda bir türlü aklı ermeyen ekonomi ve siyasi yorumcular çok uzaktan taşlarını sallıyorlar!

Bu uzaktan sallanan taşların hedefe isabet etme şansı ise sıfır, yorumlarını hangi sistem ve hangi çağa göre yapıyorlar?

Ne eğitim sisteminde, ne yargı da, ne de ekonomik kararlarda…

Hiçbir devlet yönetim ve idari karada, o kurum ve kuruluşun başındakiler değil!

Hatta mecliste bağırıp çağıran, öğretmeni olmayan, sınıf başkanı ile idare edilen okul sıralarındaki çocukların bağırıp çağırması gibi, onlarında işlevi kalmamış!

Karar mercii, hüküm yeri her şeyden ve her konudan anlayan ve her yere hüküm eden, saray rejiminin başındaki liderde olduğunu kimse kabul edemiyor!

Tıpkı bir Yargıtay veya anayasa mahkemesi kararlarında ve ya Yüksek seçim kurullarında yapılanlar gibi, sanki bu kurumlar bağımsız hareket ediyorlarmış gibi, kararları eleştiri konusu oluyor!

Oysa kararın mercii yine saray ve onun başındaki başkanda, onu çözmek ve onu anlamak için ise saraydan ve onun yakınındaki tabiri caiz ise vezirlerden sorulabilir! 

Yılların yorumcuları tıpkı dudak okur gibi dudak okumaya çalışıyorlar veya uzaktan yorum yapmaya çalışıyorlar!

Bazen başkan, Reis veya hükümdar bazı yetkilerini başkasına kullandırmak isteyebilir, bunlar istisnalardır, kaideyi bozmaz bu kararlar tamamen oraya bağlı.

Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınması, hiçbir ekonomik koşula bağlı değil, sadece saray istedi diye olan gelişme, kimseyi suçlamayalım.

Bakın tarafsız ve tamamen ekonomiyi düzeltmeye gelen ve tam bağımsız ekonomiyi kuralına göre yöneteceğini söyleyen Mehmet Şimşek bile bile bu tezgahın içine düşerek…

Yeni MB başkanını kendisinin atayacağını açıklaması, krallın atadığı kralcılar gibi onda, ekonomik kurallara göre değil, sarayın kanunlarına göre uygulama yapacağını itiraf ediyor!

Tıpkı YSK çekilen kuralarda olduğu gibi, tıpkı birçok bakan ve milletvekili için iddia edilen rüşvet ve yolsuzluklar gibi…

Yargının harekete geçmesini bekleyen saflar, bu dilinizi değiştirin, adalet, de ekonomiyi de, yargı ve eğitimi de çok iyi bilen saray başkanından medet bekleyin gafiller!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?