USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KRİZ BÜYÜYOR SİSTEM ÇÖKÜYOR!

03-02-2022

Her sektör iş ve işletme konusunda tam bir sıkıntı içinde, işer durma noktasında, tezgahlar kapanmak üzere, kimi sorsan bin ah işitiyorsun…

Ekonominin ve idarenin başında maalesef liyakatli ve yurdunu, insanını seven kişiler yok, bu yüzden her şey kör dövüşü gibi ve saldırganca yürütülüyor!

Hiçbir siyasi bu sorunun çözümü için mantıklı ve çakıllı çözümler üretemiyor, herkes vurgunun ve kemirdiği kemiğin peşinde, etrafına bakmıyor!

En önemlisi bu gün birçok sektörü içinde barındıran, inşaat sektörü, bu sektörde harç bitti amele paydos dedirtecek seviyede.

Yüzde beş yüzlere varan inşaat maliyetleri her kalemde, zamlar peşi sıra gelmeye devam ederken, mal ve malzeme bulmakta zorlanıyor müteahhitler!

Her sabah bir zamla uyanan inşaatçıların işi yarıda bırakma tehlikesi mevcut, sadece cam sanayiinde    

500 kat yükselen fiyatlara rağmen cam bulmakta zorlanan müteahhitler şaşkın…

Bu zamlara ve bu ekonomik krize çözüm bulacak aklı başında bir ehil adama rastlanamıyor saray çevresinde!

Bu sistemin çöküşünü herkes seyrediyor, hem ekonomist, hem artist, hem sanatçı, hem yazar, hem gazeteci, hem de siyasetçi olan bir kişiye kimse ekonomi alanında ders veremez!

Ders vermeye veya uyarmaya cesaret edenler ise kapının önünde kendisini buluyor, bu yüzden makama çok sadık olanlar sessizce yaşamaya devam ediyor! 

Evet, bu kriz gittikçe derinleşiyor ve gittikçe büyüyor, tüm dünya da olduğu gibi, bizde de etkileşim oluyor, ama buna çözüm arayacak etkili kadrolar maalesef yok!

Bu yüzden tüm dünya dan daha fazla bizler etkilenmekteyiz, bir yıl içinde G 20 ülkeleri arasında 22. Ülke olduk, bunun anlamı çok büyük!

Yani biz dünya dan daha fazla etkilenen ve çok hızlı dengesiz bir ekonomik çöküntü içindeyiz, köklü politikalar yerine, oradan buradan getirtilen, borç paralar ile bir yere varılmaz!

Konteynır dolusu dolar geliyor ama bunlar sadece bankalarda dövizi düşürmek için kalıyor, bu dolarlar bizim öz kaynağımız olmadığı için birde bunlara Dünya’nın faizini ödüyor daha da dibe batıyoruz…

Kısa sürede ekonominin dümenine işi bilen işin ehli insanların oturması gerekir. Dün açıklanan enflasyon oranına göre TUİK yıllık yüzde 48 demesine rağmen bağımsız kuruluşlar Yüzde 114 açıklıyorlar!

Bir başkan sadece rakamları manipüle etsin diye koltuğa oturtulmaz, bu tam bir sahtekarlık ile halkını bile bile aldatmaktır.

Yazıktır günahtır bir seçime bir devlet bir ulus bir halk feda edilmemeli, buna rağmen ya bu seçim kazanılmaz ve siz seçilmez seniz bunun hesabı sorulmaz mı, yirmi yıllık yönetim ve iktidar harcanmış olmaz mı?

Yol yakınken ve tövbe kapıları kapanmamışken, Musa’nın Rabbine, Muhammed’in Allah’ına sığınarak, İslam'ın rahmet ve merhamet kapılarından içeri girin bu halkı daha fazla çağın gerisine itmeyin…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?