USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MEMLEKET AY’A GİTMİŞ!

21-01-2024

Cumhurbaşkanımız verdiği bir sözü ve taahhüt ettiği her şeyi yerine getiren bir lider, dünya lideri bir kişilik, doğrusu son sözünü de yerine getirdi diyebiliriz!

Bundan birkaç yıl önce Aya sert iniş yapacaklarını ve bunu 2023 yılında Ay’a kafa atarak gideceğini söyleyince herkes alay etmişti!

Ama bakın bu gün ilk Türk astronotu, Ay a çıktı, ama halta hiçbir heyecan ve hiçbir tepki yok, bazı yazarlar ve gazeteciler bunu haber yapmalarına rağmen, halktan tık yok!

Kimsenin umurunda değil, Ay’a mı çıktık, sert iniş mi, yumuşak iniş mi, maliyeti ne bize ne kadar yük yükledi?

Bakın bir yolcunun İstanbul a gitmesi kadar rahat ve kolay olan bu gidişat Bu halk a 55 milyon dolar amal oldu ve keyfi, heyecanı, hepsi giden kişiye ait!

Bu halk ne güzel uyutuluyor veya uyutulduğu sanılıyor, benim kanaatime göre bu halk uyumuyor ama çaresiz ve güçsüzlüğünün psikolojisi içinde, her şeyi seyir ediyor!

Bu İnsanlara, ne gemiler, ne uçaklar, ne tank ve toplar, hatta ne yerli silahlar okuttular! Kimsenin sesi çıkmadı, hatta ilk yerli ve milli otomobil ile ilgili, ortaya çıkan fiyaskoya rağmen bu halk sesiz kaldı!

Sesini çıkarsa zararlı çıkacağını biliyor, tepki verse alay edileceğini biliyor, ama işin zamanı ve mekanı gelince bu olanlarda çok güzel hesap sormasını bilir!

Bakın bu halk bu gün asgari ücret ve emekli maaş zamlarına bile istediği tepkiyi veremiyor! Nedeni ise sesinin kısılacağını ve çaresiz kalacağını biliyor!

Bu seçim arifesinde, bu kadar bir oya bile ihtiyaç duyulan bir zamanda, yapılan emekli maaş zamlarının komikliğini herkes biliyor, ama her kes sineye çekiyor!

Bu ne anlama geliyor, bu fırtına öncesi sessizlik, halk daha cebindeki birkaç kuruşu ve sabrının sonunu görmemiş, bu halk fırtınanın dinmesini bekliyor!

Bu halkın önüne verecek bir lider arayışı hala sürmektedir, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamak için sabırlı davranıyor!

Sahi biz ay a çıktık, milli ve dini olarak bu halk, maddi ve manevi olarak bu toplum ne kazandı, ne tür bir art değer elde etti?

İşte tüm bunları bu halk çok iyi biliyor ve içine düştüğü çukurun derinliğini iyi hesaplıyor, bunun için dişi ve tırnağı ile karınca yürüyüşü ile düştüğü çukurdan çıkmaya çalışıyor!

Ay’a çıkacağımıza şu ekonomik çukurundan çıkabilse bu halk Ay a nasıl kafa vuracağını çok iyi bilir, bu aralar seçim hengamesine girilirken, her türlü popülizm olabilir, ama açılan yaralara çare olmaz!

Bu söylediklerim ve yazdıklarımdan sonra, Ay’a gitmek ve yerli, milli araç ve silah üretmek nasıl olacak, nereye kadar gidebiliriz, kimler milli ve yerli, bu halk hepsini çok iyi bilir.

Bu memleket için yeni bir sisteme ve çok köklü reformlara ihtiyaç vardır, bu sistem ve bu kafa ile bu çamurdan çıkmak çok zor!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?