USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MİLLETİN SÖZ HAKKININ GELDİĞİ…

27-07-2022

Millet sandık önüne geldiği zaman söz hakkı sahibi olabilir, o zaman sözünü söyler ve hakkını arar, demokrasinin, en önemli işareti sandık ve seçim.

Uzun süreden beri memlekette iyi gitmeyen birçok şey var, bu yanlış ve bu hatalı iş ve işlemler sonucu, tabandan gelen rahatsızlık, büyük bir krize işaret.

Yönetememek, yönetecek basiretli ve liyakatli kadroların olmayışı, tek lider ile liderin her şeyi ben bilirim iddiası, siyasi, ekonomik, sosyal ve politik birçok krizin çıkmasına neden oldu!

Bu olumsuz tablolar, tüm dünya da baş gösteren enflasyon, ressesyon, stakflasyon, durgunluk ile birlikte ekonomik krizlere neden oldu.

Liyakatli ellerde ve basiretli siyasi yönetimlerde bu ekonomik kriz kontrol altına alınırken, birçok iç ve dış faktörlerle birlikte, yönetilemeyen ülkemiz tam bir belirsizlik ve güvensizlik içine yuvarlandı.

Dış politikalardaki yanlışlıklar, içerde çok büyük yaraların açılmasına neden oldu, bunların etkileri derin ve yıpratıcı oldu.

Bu olanlardan sonra, millet çaresiz ve çözümsüz bir şekilde şaşkın olarak olan bitenlere bir anlam vermeye çalışıyor!   

Din, İman, vicdan ve merhamet ile iktidara gelenlerin yarattığı nesil; Cahil, sarhoş, harami, çete, hırsız, mafya, hukuksuzluk ve adaletsizlik…

Bu tüm inanan bir neslin hayallerinin suya düştüğü, acımasız ve katil meyilli bir toplumun yetişmesine neden olan bu abdestli ve sakallı siyasetçilerin kalbinin ne kadar boş olduğu ortaya çıktı.

Adeta Kan ve gözyaşları ile abdest almaya başladıklarına şahit oluyoruz, iktidar ortakları her türlü kirli ilişkilerin içinde ilen onlarda zevk, sefa ve bunu oluşturmak için hırsızlık ve soygun peşinde…

İşte bu tablo seçim ve sandık işaretlerini vererek, önümüzdeki ay içinde miting alanlarına inme kararı aldı, iç Anadolu illerinden üç ilde miting kararı alınmasının ardından, dün iktidarın büyük ortağından aynı yönden işaretler alındı.

“ İktidara yakınlığıyla bilinen Milliyet gazetesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin MYK toplantısında seçim talimatları verdiğini aktardı. Erdoğan'ın "Söylemde öne çıkmalıyız. Tüm dünyada ses getiren işleri gündemde tutmalıyız. Seçim öncesi iyi bir müzik tasarlanmalı, atacağımız adımlarla tüm toplumda heyecan yaratabilmeliyiz" dediği öğrenildi.”

“Toplantıda özellikle gıda fiyatlarındaki artış hızının azaldığını söyleyen Erdoğan’ın enflasyon düşüşü için 2023 Şubat ve mart aylarını işaret ettiği de kaydedildi.

Öte yandan Erdoğan’ın hafta sonu Ordu’ya bir ziyaret gerçekleştireceği ve bundan sonraki süreçte haftada en az iki günü il ziyaretlerine ayıracağı da öğrenildi.”

Aha önce bölgeye yeni atanan valiler in tutum ve davranışı, Halk ile yeni diyalog ortamının açılması, özellikle Köy ve Mahalle muhtarlarına yönelik yakınlaşma ile tam bir seçim stratejisi güdüldüğü öğrenildi.

İşte Halkın dört yılda bir eline geçen fırsat ve imkan nihayet geliyor, Halk ya bu kötü gidişata dur diyecek veya devam diyerek, olduğu gibi kaderine rıza gösterecek!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?