USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUHALEFETİN OLMADIĞI, YAPAMADIĞI SİYASET…

25-07-2021

Sürekli konuşmalarda ve sohbetlerde, hala iktidarın oy oranının yüzde kırklar seviyesinde olmasına şaşıranlar ve bu sonuca anlam veremeyenler var!

Bakın diyorlar ekonomik krizin tam ortasındayız, yoksulluk ve açlık diz boyu, işsizlik rakamları ürkütücü, sermaye dışarı kaçıyor, kara para cenneti olan bir ülkenin iktidarı!

Dış siyasette bu kadar mevzi ve cephe kaptıran, her ülkeden şöyle ve böyle kovulan, sadece cihatçı terör örgütleri ile ittifak yapan, bir iktidar!

Yatırım yapılmayan ve yapılan yatırımların durduğu, dış sermayenin kaçtığı iç sermayenin ise kapandığı bir ülkede…

Eğitim kurumları ve eğitim sistemi tamamen çökmüş ve iflas etmiş, akademik çalışma yerine soygun ve talan akademisinin hakim olduğu üniversitelerinde bu iktidar!

Yarınlarını değil yarınını bile güvencede görmeyen, çocuklarının karanlık istikbaline üzülen ve çıkış yolu bulamayan bir ülkenin iktidarının hala bu yüksek oranda oy alabiliyor olması…

Buna rağmen muhalefetinin hiçbir varlık gösterememesi, oy oranını yükseltememesi ve güven sağlamamasını hiç kimse yorumlayamıyor!

Sedat Peker in dediği gibi, “ yaptığım açıklamalar ile bu güne kadar 50 iktidar devrilmişti, ama hiç kimseden bir hareket göremiyorum” bu bile tüm soruların cevabı olamıyor mu?

Hiçbir muhalefet partisi özellikle ana muhalefet i oluşturan partilerden bugüne kadar, bir tane dahi gündem oluşturacak, konuyu programlarına alamamaları, halkın güvenini alamıyorlar…

Gerçekten halk soruyor, bu gün ki muhalefet partilerinin hepsi bir olsa dahi hangisi, iktidar partisi ve onun başındaki Reis gibi bu ülkeye cesurca ve kahramanca zarar verebilir?!

Kahramanca ABD ve NATO’nun ihtiyacı olan 30 ülkeye Mehmetçiği fedai olarak göndermeye, onların tabutları ile övünmeye!

Dünyanın en büyük cihatçı ve katliam yapan örgütleri ile iş birliği yaparak, tüm Ortadoğu ya terör ihraç etmeye, hatta dünyanın diğer ülkelerine kadar!

Hangi muhalefet partisi, dünya Kokain güzergahını değiştirerek, bu piyasayı ele geçirmeyi başarabilir, hangi muhalefet partisi,  dünya silah ticaretini eline geçirerek, bu piyasada yasadışı iş tutturabilir?

Hangi muhalefet partisi, Ege de gaz ararken, birçok adayı Yunanistan a kaptırdıktan sonra, kalan Kıbrıs adasına müjde olarak Saray kondurur?

Hangi muhalefet lideri cesaret göstererek, Afganistan’ın Taliban ı ile “Biz biriz, biz aynı taraftanız” diyerek onunla iş tutmaya cesaret eder?

Hangi muhalefet lideri, bir gün İmralı adasında, bir gün Kandil de görüşmeler yaparken, Dağlarda Mehmetçik ile Geril ayı çarpıştırabilir?

Ben bu cesareti hiçbir muhalefet liderinde ve onların siyasi programlarında göremiyorum, bu yüzden iktidar partisi tüm oluımuz tabloya rağmen, gücünden fazla güç kaybetmiyor ve tekrar iktidar olmayı hak ediyor!

Ben tüm olumsuzluğuna rağmen, iktidar partisinin bu ülkedeki ezilen Halklar ve toplumlar için, tüm dünyanın selameti için daha faydalı ve yararlı olacağına inanıyorum!

Bir olumsuz gidişatı onarmak ve reform yapmakla değil, kökünden bozarak, yeniden yapmak daha faydalı olur kanaatindeyim, yani devrimci yaklaşımla yaklaşmak lazım, bence AKP ve Erdoğan bunu yapıyorlar!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?