USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUHALİFLERİN TAHMİNİ TUTMADI!...

28-03-2021

AK Parti kongresi öncesi birçok muhalif gurup ve isim, düşünür ve yazarın, bu kongre hakkındaki tahminlerinin hiç biri tutmadı.

Ne Damadın partide yer alması, ne hükümet kabinesi değişikliği, ne de ekonomik ve siyasi yeni mesajlar, tamamen sıradan ve rutin bir kongre!

Hatta bu kongrede erken seçim startının verileceğini, kısa sürede ekonomiyi düzeltmek için yeni bir kararın alınacağını iddia edenlerde vardı!

Cuma namazı çıkışlarındaki basın açıklamalarından bile daha etkili olmadı 7. Genel kurulu ve AKP

Kongresi…

Bu tahmin yürütenler, döviz 8 liranın üstüne çıkar çıkmaz yeni tahminlerde bulundular, bunun yani döviz çıkışının durmayacağı ve 10 liranın üzerini göreceği iddia ediliyor.

Hatta en büyük iddia ise, bu dövizin yükselişini durdurmak, borçları ödemek ve açıkları kapatmak için, vatandaşın bankalardaki döviz mevduatlarına çöküleceği iddia ediliyordu!

Bu iddialarına gerekçe olarak ise kongrede, açıklanan ve halktan talep edilen yastık altı, altın ve dövizlerin ekonomiye kazandırılması çağrısını göstermektedirler!

Bu olur mu, olabilir ama bunun için bazı yorumcular en az 7 ay süre vermektedirler, yani devletin tasarruf sahiplerinin malına çökmeleri için ortamın müsait olmadığını iddia ediyorlar!

Bu iddia sahipleri bir de baskın bir erken genel seçimden söz etmektedirler, şayet devleti elinde bulunduran iktidar oylarını artırmak isterse, öncelikle böyle bir hata yapar mı?

Hem vatandaşın malına el koy, hem de onlardan, oy iste ve onlardan yine iktidar talebinde bulun, bu mümkün mü?

Bu eylem için ve bu hareket için aklı başında bir iktidarın yapacağı ki ben bunları bekliyorum, öncelikle piyasaya para pompalayacak, esnafı, köylüyü, çiftçiyi, sanayici ve ihracatçıyı rahatlatacak geçişi çözümler bulacak!

Arkasından bir erken genel seçim isteyecek ve halkı yine peşine takmak için güven havası oluşturacak, hatta gerekirse, herkese karanfil atacak, zeytin dalı uzatacak…

Bunun için benim tahminime göre, tıpkı İstanbul sözleşmesinde, Saadet partisi tabanına uzattığı gibi, HDP tabanına da elini uzatacak, Kayyumları görevden alacak, yeni valiler atayacak…

Kredi musluklarını açacak, kısa çalışma ödeneğini uzatacak, işten çıkarma sürelerini uzatacak, dövizi serbest bırakacak, konut ve otomobil kredi faizlerini sıfırlayacak!...

Yetmedi her esnafa bir kira daha ödeyecek, işsizlere İş Kur üzerinden altı aylık iş imkanları bulacak, bu da yetmez, yeni kadroları açacak ve erken seçim diyerek, halkı peşine takacak!

İşte gerçek tahmin ve işte gerçek erken seçim takvimi, yani ekim veya kasım, erken seçiminden sonra, kazanır ve iktidarda kalırsa, mala da tasarrufa da canımıza da çökebilir!

Ama istediği oyları alamazsa, o zaman iktidara gelecek kim varsa onları ve bizleri çok kötü günler beklemektedir!

Yani her hali karda bu ülkenin ve bu insanların işi zor, kimse iktidarı suçlamasın, her şeyi biz hak ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?