USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NE BAYRAMDI AMA!...

03-08-2020

Ömrümün ilginç bayramlarından birini daha yaşadım diyebilirim, Ramazan bayramı bu iktidar tarafından bize yaşatılan ilk bayram, Kurban bayramı ise ikinci ilginç bayram!

Kâbe’nin tavaf edilmediği, ihramların giyilmediği, Hazreti İsmail yerine Koçlar’ın kurban edilmediği, bayram namazlarının kılınmadığı….

Kurbanların kesilip dağıtılmadığı, dağıtılmasının kimsenin umurunda olmadığı, açlık ve tokluk değil, insanların bir birini uzaktan dikizlediği, ilginç bayram…

Çocukların bile bayram sabahı akraba, komşu, arkadaş kapısına gidip o minnacık avuçlarını açarak Bayram şekeri toplamaktan korktukları bir bayram…

Tokalaşmanın, kucaklaşmanın, kardeşliğin, barışın, öpüşmenin ve sevişmenin tamamen yasaklandığı bir bayram, ne kadar anlamsız ve ne kadar içi boş bir gün haline getirildi…

Sadece telefonlarla, aynı şehirde ve aynı apartmanda bulunan komşuların bile sesli olarak bayramlaştıkları bir bayram!

Nerde o eski bayramlar demek için yeterli nedenimiz şimdi oluşmadı mı? Bunu demeye hakkımız yok mu? Nerde eski bayramlar ve nerde eski iktidarlar, nerde eski yönetimler, nerde yöneticiler?

Tüm bu olumsuzlukları bizlere yaşatanlar maalesef bizi yönetmeye çalışan siyasiler değiller mi?

Bakın daha kimse Corona nedir? Bilmeden önce Sağlık bakanı Koca, koskoca unvanı ve makamı ile bir günde tüm ülkeyi karanlığa boğmadı mı?

Her gün basının huzuruna çıkarak, gün geçtikçe artan sayıda istatistikler vermeye başlayınca, yasaklar koyarak, herkesi evine mahkum edince, iş yerlerini kapatarak, insanları sokaklardan alıp evlerine mahkum edince…

Evet bunların tamamını yaparken, kimseye bu kadar virüs yayılmamış ve bu kadar can kaybı olmamıştı, ama Dünya ya ve Avrupa ya karşı bizim siyasilerde bir şeyler yapıyor görünümü vermek için işi fazla abarttığını hepimiz çok iyi biliyordu!

Günün birinde bu salgın yayılırsa, devlet ve iktidar gücünün anında yanımızda olacağını tahmin etmiştik…

Sağlık çalışanları, hastalar, yaşlılar ve gençler ile çocuklar birden umutlanmıştı. Bu kadar kısa sürede organize olan bir sağlık teşkilatı hepimizi hayretler içinde bırakmıştı…

Televizyonlarda her akşam yayınlanan o Turkuaz rengi tablo içimizi serinletiyordu, endişelerimizi ortadan kaldırıyordu…

Günler, aylar geçtikçe işin vahameti ve ciddiyeti ortaya çıktıkça, bu yapının aslında, bir senaryonun kağıt palyaçolarından ibaret olduğu, devletin bu sıkıntılı günde halkın yanında değil, onun karşısında olduğu ortaya çıktı…

Bakın Koskoca KOCA bile artık basının karşısına çıkmak yerine Twitter hesabından kaçamak ve ilgisiz istatistiklerinin inandırıcı olmayan rakamları ile yetinmeye ve herkesin başının çaresine bakmaya çağıran, mesafenizi koruyun, maskenizi takın!

Bundan başka devletin yapacak hiçbir işinin olmadığını koskoca devlet hastanelerindeki yığılmalar ve vatandaşlara olan ilgi alakaları gözler önüne seriyor!

Dün verdikleri çok aşırı rakamlara inanmadığımız gibi, bu gün düşük göstermeye kalkıştıkları rakamlarına da kimse inanmıyor!

Koskoca belediye Batman meydanlarında verdiği tek bir hizmeti var oda cırtlak bir bayan sesi ile on dakika da bir mesafenizi koruyun, maske takın anonsu!

İşte devlet, işte belediye, işte bir Kurban bayramı ve nerde eski bayramlar, nerde eski yöneticiler, hepinizin, bayramını uzaktan kutlarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?