USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NE PAKETLER, NE TORBALAR!

09-03-2021

Hukuk ve Anayasa deyince akla, torba yasa değişiklikleri, Ekonomi denilince akla ekonomik paketler gelmektedir.

Bu Paketler ve bu torbaların sayısını bileniniz var mı? Ben sayamıyorum ve sayılarını unuttum, son çıkan paket ve torbalara bakacak olursak, maalesef o da kısa sürede unutuldu.

Neden bu önemli hükümet kararları kısa sürede unutuluyor? Nedeni ya hiç etki bırakmamaları veya çok sınırlı etkilerinin olması nedeniyle, çabuk unutulması.

Ben her sene şunu duyarım, vergi gelirlerinin artması vergide adaletin sağlanması için vergi paketi hazırlanmaktadır.

Bir de piyasada ekonominin canlanması için çeşitli teşvik ve muafiyetlerin yer aldığı ekonomik paket! Peki bu paketlerin açılışı ve kapanışı nasıl oluyor?

Açılışları çok görkemli ve çok sesli oldu, ama maalesef sonuç hep hüsran ve sessizlikle bitti. Çünki bu paketler reel ekonomiye ve ülke gerçeklerine hitap etmeyen paketlerdi.

Bu güne kadar çıkan her vergi paketinde de vergiyi tabana yaymak ve vergi adaleti ile kayıt dışı ile mücadele üzerinde kurgulanmasına rağmen, hem kayıt dışı artmakta, hem vergi adaletsizliği, hem de adil olmayan dağılım sürmektedir.

Gelelim yargı ve hukuk torba yasalarına, bunlarında paketlerden farklı olmadığına şahit oluyoruz, bizler bunlardan da ileriye doğru bir hamle göremedik.

Yargı torba yasaları ile yargının Avrupa İnsan Hakları normlarına uymasına çalıştıkça uzaklaştığımıza şahit oluyoruz…

Bizler bu gün hukuk ve adalet bakımından dünya nın en geri ülkeleri arasında yer almaktayız, bu alanda bir çok şampiyonluklarımız var!

Biz hukuk dedikçe hukuk dağıtıyoruz, adalet dedikçe adaletten uzaklaşıyoruz, geçen gün bir yorum dinledim, gerçekten tüylerim diken ,diken oldu.

Biz 7 bin suçsuz ve delilden yoksun anne adayı Kadın ı cezaevlerinde yıllardır süründürüyoruz, biz 3 bin çocuğu cezaevine ve dört duvar arasına hapsediyoruz…

Biz Dünya da en fazla gazeteciyi hapseden ülkeyiz, biz en fazla terör örgütü üyesine sahip bir ülkeyiz, biz adaletsiz bir şekilde aktivist ve siyasileri cezaevine koyan bir ülkeyiz.

Bu hukuk dışı karnemiz ile nereye kadar gideceğiz, yeni paketler ve yeni programlar bir şey değiştirebilecekmi

Torbaların altı yırtık, paketler hava almış, yani içindekiler ya düşmekte veya uçmaktadır. Nihayet Paket ve Torbalardan çıkanları uygulayacak olan siyasi iadedir.

Şayet siyasi iradenin bu Paket ve bu Torbalardan çıkanları uygulamayacaksa, bunları boş yere neden hazırlıyor?

Bu sık, sık Paket ve Torba hazırlayıp açmakla maalesef toplumsal güveni sıfıra indirdik, siyasi iktidar bunun farkında mı acaba?

Uygulanmayan ve uyulmayan bir yasa, kanun ve kararname nin ne anlamı var, AHİM e de imza atmışız ama kararlarını uygulamıyoruz! Bunun anlamı kalır mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?