USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NEYE ÇARE, HANGİ SORUNA ÇÖZÜM?

24-10-2023

Son yıllarda, halkın sorunlarını dinlemek için farklı bir metot uygulanıyor, daha sempatik ve daha mütevazı, ama daha çözümsüz ve daha sorunlu!

Valiler makamında halkı dinlemek yerine mahalle ve köylerde halkın ayağına giderek onların kapılarına dayanarak, onları dinler gibi yapıyor!

Bu uygulamadan siyasetçiler geri kalır mı, onlarda halk buluşmaları adı altında, sokak ve parklarda masa açmış, dolaşıyorlar!

Değişiklik var mı? Çözüm üretiliyor mu? Hızla sorunların üzerine gidiliyor mu? Yerinde sorunları ilk ağızdan alan devlet erkânı ve siyasi iktidar, ne kadar hızla bu sorunları çözüyor!

İşte çözümsüzlük burada, o sessiz halkın arasına inen devlet erkânı ve siyasiler, hiçbir zaman gerçek sessiz çığlıkları duyamıyorlar, kapılarına gelenler ve o şımarık ve yalaka takımı, yine sokak başlarında ve parklarda onların çevresinde!

Aslında bu uygulamanın çözüm olmadığını herkes gibi onlarda biliyor ve onlarda inanıyor, ama tamamen siyasi bir manevra olduğunu, hem bürokrasi, hem halk, hem de siyasiler çok iyi biliyorlar!

O varoşlarda ve o dağ köylerinde, ziyaret ettikleri aileler ve köylülerin kaçının çocuğuna iş ve evlerine aş götürebildiler, kaç köy de okul açıldı ve kaç köye atölyeler açıldı?

Ama inan taziye evleri, camiler mutlaka yapılmıştır, bir de o canilere ve taziye evlerine, Diyanetten yeni açılan kadrolar aracılığı ile yeni imama hatip mezunu genç imamlar atanarak iş olanağı sağlanmıştır.

İslam dinin de pek anlamı olmazsa da cami ve taziye evleri, iktidarın kontrol araçları olduğu için, halkı istismar merkezleri olduğu için, dini kullanabildikleri için çok önem arz etmektedir!

Bu süreç içinde birde Gazze gibi krizler çıkarılarak, etkinliklerin iptali ve harcamaların kısıtlanması halinde yapılacak diğer harcamalar ve harcırahlar…

İlimizin sorunları bir vali ile bir milletvekilini aşan ve gün geçtikçe büyüne oranda, hem ekonomik hem sosyal, hem de siyasal açıdan çok büyük devasa sorunlar…

Eğitim sorunlarındaki kara delik ve ilgisizlik, sorunların her geçen gün büyümesine, eğitim kalitesinin düşmesine neden olmakta.

Yatırım, istihdam ve ulaşım konusunda maalesef yapısal sorunlar ve çarpık kentleşme ile bu sorunların büyümesine neden olmaktadır.

Özellikle çarpık kentleşme ve çarpık imar ile her dört yanda verilen zamansız yapı ruhsatları büyük sorun olmaktadır.

Altyapısı ve üst yapısı olmayan imarlı alanlara yapılan devasa binalar

 Şehrin mimari sorunları yanında, imar ve sosyolojik sorunları da beraberinde getirmektedir.

Sosyal yapının bozulmasının ardından çıkan travma tik sorunlar ve psikolojik vakalar ile acımasız bir toplum ve sadist bir nesil yetişmektedir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?